Toimittaja ja mediapersoona Maria Veitola vieraili Ina Mikkolan Runkkarin ystäväkirja -podcastissa ja avautui muun muassa anoreksian vaikutuksesta nykyiseen kehonkuvaansa.

Veitola sairastui teini-ikäisenä anoreksiaan ja kärsi myös masennuksesta. Vaikka hän on toipunut sairaudestaan hyvin, on se vaikuttanut monin tavoin hänen nykyiseen kehonkuvaansa.

– Kaikenlainen kehon mittaaminen on mulle edelleen tosi vastenmielistä. Ja se, että mun kehoa arvioidaan, Veitola kertoo podcastissa.

Työnsä puolesta Veitola on joutunut usein tilanteisiin, joissa kehoa mitataan esimerkiksi jotakin vaatetta varten. Näissä tilanteissa hänen mittoja on saatettu päivitellä jopa ääneen.

– Mun kehoa on arvioitu esimerkiksi pukeutumistilanteissa. Ne tilanteet ovat olleet itselleni vaikeita, koska olen onnistunut luomaan rennon ja kunnioittavan suhteen kehooni nuoruuden syömishäiriön jälkeen. Sellainen tuntuu tosi vaikealta ja pahalta.

Veitola kertoo ulkoisten asioiden sijaan iloitsevansa päivittäin siitä, että keho on terve ja toimintakuntoinen.

– Sen takia kaikki esteettinen arviointi tuntuu tosi pahalta. En itse kritisoi kehoani edes ajatuksissani ja siitä olen kauhean ylpeä.

Lähde: Runkkarin ystäväkirja -podcast Supla+-palvelussa.

Lue myös:

Maria Veitola aiheutti kielisuudelmakohun vuoden 2009 Venla Gaalassa – paljasti nyt syyn tempaukselle – ”Se oli täysin älytöntä”

Maria Veitola joutui nuoruudessaan häpeällisten tekojen kohteeksi – ”Tissejä puristeltiin, haaroja kourittiin”