Näin laihdutat menettämättä lihaksia

Ylipaino ja lihaskato ovat erityisesti eläkeikäisille kasvava ongelma. Senioreiden onkin pääsiäispöydän hiilihydraattipitoisten herkkujen äärellä tärkeää huolehtia riittävästä proteiininsaannista.
Pelkkä ravinnon energiamäärän vähentäminen laihduttaessa voi aiheuttaa lihaskatoa. Nestlén tutkimuskeskuksen (NRC) uusi tutkimus todistaa ensimmäisen kerran, että tasainen proteiinin saanti päivittäin auttaa kiihdyttämään lihaskasvua (lihasproteiinisynteesiä) myös dieetin aikana. Tutkimus on julkaistu American Journal of Physiology – Endocrinology and Metabolism -lehdessä.
Nestlén tutkimuksessa tarkkailtiin kahta ylipainoisista 65-vuotiaista miehistä koottua ryhmää kahden viikon ajan. Nestlén kansainvälinen tutkijaryhmä havaitsi, että molemmat ryhmät onnistuivat laihduttamaan, mutta tasaisesti proteiinia syöneillä lihasmassan muodostuminen jatkui tasaisemmin kuin vähemmän proteiinia nauttineella ryhmällä. Tutkijat havaitsivat lisäksi, että riittävä proteiinimäärä yhdistettynä lihaskuntoharjoitteluun dieetin aikana takasi, että lihaskasvu jatkui dieetin aikana lähes samalla lailla kuin ennen dieettiä.
Lihasten heikentyminen on yhteydessä lisääntyneeseen vammautumiseen tai jopa kuoleman riskiin. Nestlén tutkimusryhmän mukaan tutkimustulokset voivat auttaa suunnittelemaan liikunta- ja ravitsemusohjeita ikäihmisille, joille lihasten heikentyminen on huomattava riski laihduttaessa.
 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.