Tutkimus paljastaa: vähärasvainen ruokavalio voi jopa tappaa

Uuden tutkimuksen mukaan liian vähärasvainen ruokavalio voi koitua kohtaloksi. Tutkimuksessa oli mukana 135 000 aikuista. Koehenkilöt, jotka vähensivät huomattavasti tyydyttyneen rasvan käyttöä kuolivat nuorempina kuin ne, jotka söivät runsaasti voita, juustoa ja lihaa.
Rasvan käyttöä vähentäneet henkilöt söivät yleisesti ottaen enemmän leipää, pastaa ja riisiä, ja jäivät vaille tärkeitä ravintoaineita. Osallistujilla, jotka söivät eniten hiilihydraatteja, etenkin sokeria ja prosessoituja ruokia, oli 28 prosenttia korkeampi riski kuolla ennenaikaisesti.
Liiallista tyydyttyneiden rasvojen saamista suositellaan yleensä vältettäväksi sillä perusteella, että se nostaa kolesterolia ja lisää sydänsairauksien riskiä. Uuden tutkimuksen mukaan vähäinen tyydyttyneiden rasvojen saanti nosti kuitenkin ennenaikaisen kuoleman riskiä 13 prosentilla verrattuna niihin, jotka kuluttivat paljon tyydyttyneitä rasvoja. Kanadalaistutkimuksessa seurattiin koehenkilöiden syömistottumuksia 18 eri maassa.
– Tyydyttyneitä rasvoja koskevien rajoitusten höllääminen ja hiilihydraattimäärien rajoittaminen kohtuulliselle tasolle olisi ihanteellista, tutkija Andrew Mente päätteli.
Lähde: The Telegraph