Varo, jos saat seuraavan ilmoituksen Facebookissa: Tilisi suljetaan!
Jälleen on syytä olla tarkkana Facebookissa, sillä voit saada seinällesi ilmoituksen, jonka mukaan Facebook-tilisi tullaan sulkemaan lopullisesti.
Englanninkielisen viestin mukaan tilisi suljetaan, koska olet syyllistynyt väärinkäytöksiin, joita muut Facebook-käyttäjät ovat raportoineet. Viestin mukaan voit peruuttaa Facebook-tilisi lopullisen sulkemisen ainoastaan menemällä 24 tunnin kuluessa viestissä annetun linkin osoitteeseen ja kirjoittamalla sinne käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä syntymäaikasi. Jos et tee niin, tilisi suljetaan lopullisesti.
Ilmoituksessa käytetään Facebookin nimeä ja tavaramerkkiä. Lähettäjä on Facebook-tili ”Faceƅook Seƈurity”, jonka c-kirjain on kirjoitettu normaalista poikkeavalla merkillä. Myöskään linkin takana oleva tietojasi vaativa sivu ei ole millään lailla tekemisissä Facebookin kanssa.
Kuten vastaavat huijaukset ylensä, tämäkin yritys näyttää päällisin puolin uskottavalta ja viralliselta, mutta ei kestä lähempää tarkastelua.
Älä siis lankea viestin ohjeisiin, tai oikeasti menetät tilisi lopullisesti – huijarille!
Metropolin saama Facebook-viesti:
Linkki johtaa tiedonkalastussivulle, jonka url-osoitteessa ei ole Facebookia.
Huijarin Facebook-tili:
LUE MYÖS:
- Verottaja hakee Duudsoneista tutun Jukka Hildénin yritystä konkurssiin
- Huh! Kaisa Mäkäräisellä valtava eläkepotti
- Jenni Poikelus ja Köpi Kallio bongattiin yhdessä suloisessa puuhassa
- Ensimmäinen TTK-pudotus kuohuttaa – ”Ei Uniikki nyt näin huono ollut”
- KS: Seppo Hovi, 79, jäi leskeksi – löysi uuden kumppanin ja jätti Helsingin
- Krista Tervolta iso ilmoitus: vaihtoi nimeään!
- Martina Aitolehti tyrmättiin – Esko Eerikäinen laukoi suorat sanat julkkisottelusta
- Onko tässä uusi James Bond? Nimi paljastui vahingossa
- Kohukäänne! IL: Milan Jaff paljasti täysin uutta tietoa karkotuksestaan
- Pamela Anderson avautuu järkyttävästä diagnoosistaan: “Kuolemantuomio”