Itsenäisyyspäivänä 6.12. C More-suoratoistopalvelussa ollaan syvällä suomalaisen kansallistunnon ytimessä ja eletään mukana kansakunnan kohtalonhetkissä. Katsottavaksi tulee uusi, kaksiosainen dokumenttielokuva Kultaiset Leijonat, joka syventyy vuoden 2019 jääkiekon MM-kisojen tunnelmiin. Lätkähuuman jälkeen Itsenäisyyspäivän viettoa on hyvä jatkaa vuoden 2017 Tuntematon sotilas -menestyselokuvalla ja -sarjalla, jotka myös löytyvät C Moresta.

Toimittaja Jani Uotilan ja kuvaaja Matias Ziemannin Kultaiset Leijonat -dokumentti pureutuu Bratislavan maailmamestaruuden ytimeen: kultajoukkueen rakentumiseen, MM-turnaukseen ja lopulta Kaisaniemen kansanjuhlaan. Dokumentissa pohditaan myös Leijonien MM-turnausten merkitystä koko Suomelle.

Uotila ja Ziemann ovat seuranneet Leijonia lähietäisyydeltä vuosikausia. Kaksikon läsnäoloon palaverihuoneissa, pukukopeissa ja muualla kulisseissa on jo totuttu. C Moren jääkiekkolähetyksissä on totuttu näkemään keväisin Leijonan iholla -sarjaa, jossa Suomen pelejä on ennakoitu pienoisdokumenttien hengessä. Kultaiset Leijonat -dokumenttielokuvassa on luvassa kuitenkin lukuisia uusia näkökulmia jo julkisuudessa käsiteltyihin asioihin ja ainutlaatuinen kurkistus kultakevään kulisseihin.

Väinö Linnan Tuntematon sotilas -klassikkoromaanin uusi filmatisointi nousi yhdeksi Suomen kaikkien aikojen katsotuimmista elokuvista syksyllä 2017. Siitä tehty viisijaksoinen tv-sarjaversio puolestaan sisältää yli puolitoista tuntia elokuvassa näkemätöntä materiaalia. Sekä elokuva että sarja ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa.

Elokuva kertoo Rokan (Eero Aho, kuvassa), Kariluodon (Johannes Holopainen), Koskelan (Jussi Vatanen), Hietasen (Aku Hirviniemi) ja heidän tovereidensa tarinan yli kolmivuotiseksi venyvästä taistelusta jatkosodassa. Koko kansakuntaan jälkensä jättävä sota koettelee joukkoja, mutta huumori, toveruus ja elämänhalu auttavat heitä selviytymään.

Kultaiset leijonat -dokumenttielokuva C More -suoratoistopalvelussa 6.12.
MTV3-kanavalla nähdään dokumentin 1. osa tiistaina 17.12. klo 21 ja 2. osa keskiviikkona 18.12. klo 21.

Tuntematon sotilas -elokuva ja -sarja parhaillaan katsottavissa kokonaisuudessaan C More -suoratoistopalvelussa.

Lähde ja ylin kuva: C More

Tuntemattoman sotilaan kuva: Juulia Schan / Elokuvaosakeyhtiö Suomi