Menestynyt kolmiloikkaaja Senni Salminen kärsii terveyshuolista, jotka ovat vaikeuttaneet Salmisen parhaillaan käynnissä olevaa treenijaksoa. Salminen avautuu asiasta Metropolille Nestlé for Healthier Kids -pressitilaisuudessa.

– Minulla on ollut tässä pientä sairastelua, joten treenikausi on saanut vähän hitaan startin. Eräs terveyshuoli on vaivannut minua jo pidemmän aikaa, minkä vuoksi olen joutunut himmaamaan, Salminen kertoo.

Salminen kuvailee kärsineensä kehon ylirasitustilasta noin puolen vuoden ajan. Lisäksi hänellä on hiljattain todettu keuhkoklamydia sekä raudanpuute.

– Kävin verikokeissa, niin siellä sitten nousi vähän kaikenlaista. Ei ole kroppa ollut ihan täydessä vedossa hetkeen. Hyvä, että tässä vaiheessa kuitenkin saatiin vaivoille selitys, jotta voin tehdä korjausliikkeen.

Tällä hetkellä Salmisen ensisijaiseen tavoitteeseen kuuluu, että hän saisi tervehtyä. Tästä seuraava tavoite ei ole yhtään sen pienempi.

– Minimitavoitteeni kokonaisuudessaan ensi kaudelle on ottaa Suomen ennätys takaisin, Salminen tokaisee.

Salminen hyppäsi kesäkuussa 2021 Suomen kolmiloikan ennätyksen, kun hän tavoitti Paavo Nurmi Gamesissa lukeman 14,51 m. Edellinen Suomen ennätys oli Heli Koivula-Krugenilla (14,39 m).

Myöhemmin samassa kuussa Salminen paransi Suomen ennätystä lukemiin 14,63 m.

Tänä kesänä Salminen kuitenkin menetti nimissään olleen ennätyksensä, kun Kristiina Mäkelä voitti hopeaa Münchenin EM-kisoissa uudella ennätystuloksella 14,64 m.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Menestyksekkään uransa lisäksi Salminen tunnetaan rohkeana puhujana, joka on käsittelyt julkisuudessa muun muassa masennustaustaansa ja seksuaalivähemmistöön kuulumistaan. Syy avoimuudelle on Salmiselle selvä:

– Puhun ensisijaisesti itseni takia. Minusta tuntuu, että minun on ollut helpompi olla roolissani, kun ei ole mitään mikä painaisi tai mitä joutuisin peittelemään. Lisäksi koen, että minulla on alusta, jota minun kannattaa käyttää tärkeistä asioista puhumiseen.

– Olen iloinen siitä, että vastaanotto on ollut todella myönteistä. Vain muutamat vähäiset kommentit ovat olleet ikäviä.

Viime keväänä Salminen joutui kokemaan raastavan tilanteen, kun hän erosi naisystävänsä kanssa. Parilla oli takanaan pitkä suhde, eikä ero ollut Salmiselle helppo paikka.

– Ero on aina kova paikka. Mutta kyllä erosuru on jo pikku hiljaa selätetty. Ihan iloinen olen tällä hetkellä, Salminen summaa.

Kuva: AOP

Lue myös:

Uudesta rakkaudesta nauttiva Toni Nieminen avautuu vihdoin vauvasuunnitelmistaan – ”Eiköhän se homma ole jo…”

Ex-kumppanin pyyntö vei Teemu Packalénin seksihalut kesken sänkypuuhien – ”Se ei ollut minun juttuni”