10 tärkeää vinkkiä sateenkaarimatkailijoille

Maailmassa ollaan yhä suvaitsevaisempia erilaisille ihmisten suuntautumisille, mutta ei edelleenkään joka paikassa.

Ihmiset voivat matkustaa lähes mihin tahansa iästä, sukupuolesta, etnisyydestä tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Kaikissa maissa ei kuitenkaan vielä kannateta tasa-arvoisen moderneja elämäntapoja. Seksuaalisten vähemmistöjen edustajien kannattaa siksi lukea etukäteen suunnitellun matkakohteen perinteistä ja kulttuurista ennen matkan ostamista.

Seuraavat 10 vinkkiä auttavat homoja ja lesboja valitsemaan täydellisen kohteen seuraavalle matkalle, jotta siitä tulee turvallinen ja ikimuistoinen hyvällä tavalla.

1. Tutki vaihtoehtoisia kohteita

Jos olet kyllästynyt San Fransciscoon ja Mykonokseen, mikset tutkisi muitakin kohteita seuraavaa lomaasi varten? Esimerkiksi Thaimaasta, Israelista ja Ruotsista löytyy kukoistavia seksuaalisten vähemmistöjen yhdyskuntia. Jopa sellaiset kohteet kuin Intia ovat tulleet suvaitsevammiksi saman sukupuolen pariskuntia kohtaan.

2. Pyydä neuvoja hotelleista

Hyvä hotelli on nautinnollisen loman peruspilari. Tutki tarkoin etukäteen kaikki vaihtoehdot ennen lopullista päätöstä. Muista, että jotkut hotellit eivät hyväksy saman sukupuolen pariskuntia, joten varmista tilanne ennen hotellin varaamista. Jos tunnet jonkun, joka on aiemmin matkustanut valitsemaasi kohteeseen, kysy häneltä hotellineuvoja. Pidä mielessä, että vaikka jossakin kaupungissa saman sukupuolen pariskunnat olisivat erityisen hyväksyttyjä, se ei tarkoita että jokainen yritys ja omistaja on samaa mieltä.

3. Tee ennakkotutkimuksia alueesta

Jos vierailet kirkoissa, temppeleissä tai moskeijoissa, sinulla täytyy olla mukana vaatteita, jotka peittävät kätesi ja jalkasi. Joissakin kulttuureissa naisten täytyy peittää myös päänsä. Kannattaa muistaa, että maaseudulla ollaan yleensä selkeästi suvaitsemattomampia. Jos hotellisi sijaitsee kaupungin ulkopuolella, kysy aina etukäteen henkilökunnalla, onko ympäristössä liikkuminen turvallista.

4. Vältä cruising-alueita

Joissakin maissa harjoitetaan vielä peitetehtäviä tunnetuilla seksuaalisten vähemmistöjen cruising-alueilla. Rangaistukset voivat olla huomattavasti ankarampia kuin luulet. Sama pätee myös netin chat-huoneisiin, jotka liittyvät tiettyyn cruising-alueeseen, koska paikallinen poliisi voi tarkkailla niitä. Pysyttele seksuaalisten vähemmistöjen suosimissa yökerhoissa ja baareissa välttyäksesi joutumasta vaikeuksiin.

5. Vältä julkisia rakkauden osoituksia

Joissakin kulttuureissa ei pidetä siitä, että pariskunta kuhertelee julkisesti. Tämä pätee tietysti myös saman sukupuolen pariskuntiin. Joissakin osissa maailmaa niinkin yksinkertaiset asiat kuin käsi kädessä kulkeminen tai suuteleminen julkisella paikalla ovat kiellettyjä huveja. Myös sukupuoliyhteyden harjoittaminen ennen avioliittoa voi johtaa pidätykseen, joten älä innostu varsinkaan avoimilla alueilla, kuten rannalla tai metsässä.

6. Varo liian ystävällisiä tuntemattomia

Tietyt henkilöt voivat yrittää hyödyntää seksuaalivähemmistöjen edustajien avointa hyväksyväisyyttä. Älä koskaan ota vastaan juomia tuntemattomilta ja pidä aina silmällä drinkkiäsi. Älä koskaan lähde tuntemattoman kotiin tai hotelliin, ja pysyttele aina hyvin valaistuilla alueilla, joissa on muitakin ihmisiä. Jos tutustut tuntemattomaan ja haluat viettää aikaa kahden kesken, tuo hänet omaan hotelliisi ja pysyttele tarkkana koko ajan. On myös sanomatta selvää, että säilytät aina passisi ja arvoesineet hotellin kassakaapissa.

7. Älä käytä kiellettyjä nautintoaineita

Kiellettyjen nautintoaineiden käyttöä voi tapahtua seksuaalisten vähemmistöjen bileissä, mutta pidä mielessä, että tietyissä maissa on erittäin ankarat huumerangaistukset. Monet Kaakkois-Aasian maat harjoittavat kuolemanrangaistusta ulkomaalaisiin, jotka jäävät kiinni suuresta määrästä huumeita. Jopa pieni määrä marijuanaa voi tuomita sinut moneksi vuodeksi vankilaan Aasiassa. Pysy siis kaukana kaikista mahdollisista huumausaineista.

8. Vieraile ILGA:n nettisivuilla

International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association -sivustolta löytyy interaktiivinen kartta, jossa näkyvät kaikki maat, jotka kieltävät suhteet saman sukupuolen välillä. Sivustolla voit hakea erikseen naisiin ja miehiin kohdistuvia kieltoja ja nähdä eri maissa sovellettavat rangaistukset. On erittäin suositeltavaa tarkastaa tämä sivusto ennen matkaa, sillä joissakin maissa homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita jopa kuolemaan.

9. Pidä aina mukana konsulaatin yhteystiedot

Kirjoita muistiin oman maasi konsulaatin osoite ja puhelinnumero, ja pidä tietoja aina mukanasi esimerkiksi passin välissä. Jos joudut mihin tahansa ongelmatilanteisiin, sinun kannattaa aina olla ensimmäiseksi yhteydessä konsulaattiin. Voit saada konsulaatista myös matkaneuvoja ja paikallistietoa. Jos asiasi ei ole kiireellinen, konsulaattiin kannattaa ottaa yhteyttä nettisivujen kautta tai sähköpostitse.

10. Hanki hyvä matkailijan ohjekirja

Netistä löytyvän informaation määrä voi joskus olla yksinkertaisesti liian massiivista. Matkailijan ohjekirja listaa vain tarpeellisimmat tiedot, joita tarvitset matkakohdettasi varten. Hyvästä ohjekirjasta löytyy myös yksinkertaisia lauseita paikallisella kielellä. Tästä on apua varsinkin maissa, joissa englantia osataan vain vähän.

Esimerkiksi osoitteesta Damron.com löytyy laaja valikoima matkaohjekirjoja erityisesti seksuaalivähemmistöjen tarpeita ajatellen, mukaan lukien lemmikkin mukaan ottavat.

Maailmanmatkailu on upea elämys, joka tutustuttaa sinut erilaisiin kulttuureihin, uskontoihin, tapoihin ja ruokiin. Tämän kokemuksen jakaminen oman rakkaan kanssa on täydellinen mahdollisuus luoda yhteisiä muistoja.

Niin kauan kuin kunnioitat paikallisia tapoja ja vältät joutumasta riskialttiisiin tilanteisiin, sinulla on huomattavasti paremmat edellytykset nauttia ikimuistoisesta lomasta.

Lähde: Amerikanki

Kuva: Pixabay


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.