Äidit raivona – teinityttömme eivät voi enää liikkua vapaasti Helsingissä!

Metropoli.netin lukijat ovat useaan otteeseen tuoneet esiin huolensa Helsingissä vallitsevasta tilanteesta. Tyttöjä ja nuoria naisia on ahdisteltu avoimesti kaduilla.
Eräs lukija välitti toimitukseemme tyttärensä kokemusten jälkeen Facebookissa avautuneen helsinkiläisen äidin kirjoituksen:
”Vereni kiehuu!
Mielestäni ei ole enää kyse vähäisistä resursseista kotouttamiseen, jos aikuiset miehet ryhmissä lapsille huutelee rivoja, vinkkaa vastaantullessa silmää ja tulee totutun reviirin sisäpuolelle. Nämä kaikki eri kerroilla. Sana ”yksittäistapaus” on jo niin vitsi!
Tämä melkeinpä joka päiväinen rikastuttava kulttuuri köyhdyttää jo lapsen yöunia. Tää Stadi on mun tyttären ja hänen ystävättäriensä. Heidän pitää saada kulkea rauhallisin mielin ja iloisina pitkin kartsoja.
Pippurisumute lapsen käteen, palkata bodyguard, äiti ruostuneiden fularitaitojensa kanssa puskiin turvaamaan selustaa vai mitäääääh?!?!?”

Äidin kirjoitus herätti paljon sympatiaa, ja muutkin vanhemmat ilmaisivat huolensa samasta asiasta. Kysyttiin, onko nuorten tai muidenkaan enää turvallista liikkua yksin Helsingissä, ja voiko kukaan tehdä mitään tälle asialle?
”Niin avuton olo tulee, kun nuorten mimmien liikkumavapaus rajoittuu, vaikka eletään vapaassa maassa. Tai siis en mä tiedä koskeeko tää jäbiä myöskin. Kaikkee sitä kuulee kuinka metroasemilla idässä päin pöllitään pojilta rahat ja kännykät… Mut tää on nyt meidän kokemus itsenäiseen liikkumiseen keskustassa ja tue siinä sit luonnollista iän tuomaa reviirin laajenemista.”
Eräs keskusteluun osallistunut nainen kertoi tyttärensä kavereidensa kanssa alkaneen vältellä Kauppakeskus Jumboon menemistä siellä tapahtuneiden ahdistelujen takia.
(Kuvituskuva ei liity tapahtumaan)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.