Lapin ja Pohjois-Suomen ensimmäinen Angry Birds Space -aktiviteettipuisto avataan sunnuntaina 9. syyskuuta 2012 kello 13.00 – 15.00 Konttisenkentälle Rovaniemen keskustan tuntumaan, Kemijoen rannalle. Rovaniemen kaupungin tilaaman leikki- ja lähiliikunta-alueen avaavat virallisesti kansanedustaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto ja Joulupukki.
Konttisenkentälle alkusyksyn aikana rakennettu Angry Birds Space -aktiviteettipuisto toimii kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden leikin sekä lähiliikunnan keitaana. Puisto lisää Rovaniemen vetovoimaisuutta erityisesti lapsiperheiden matkailukohteena.
Aktiviteettipuiston suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti siihen, että se tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille. Puistoa voi hyödyntää sekä leikkipaikkana että liikuntapaikkana.
Uutta puistossa on Angry Birds -leikkikokonaisuuden lisäksi kuntoilurata, erilaisille pallopeleille soveltuva peliareena, 150 metrin juoksurata, pyöräilyrata lapsille ja Angry Birds Space -leikkialue. Lisäksi puistossa on senioreille suunniteltu ulkoliikuntakokonaisuus. Angry Birds -ritsan äärellä puiston käyttäjät voivat valokuvata itseään ja kavereitaan.
Rovaniemen Angry Birds Space -aktiviteettipuisto on kaikille käyttäjille avoin ja maksuton. Tapahtumaan saapuvia pyydetään huomioimaan, että pysäköinti tapahtuu kaupungin pysäköintiin varatuilla alueilla. Tapahtuma-alueella ei ole järjestettyä pysäköintialuetta.
Avajaistilaisuuden ohjelmassa on mukana fysioterapian opiskelijoita Rovaniemen ammattikorkeakoulusta, jotka opastavat yleisöä Angry Birds Space -aktiviteettipuistossa olevien liikuntavälineiden käytössä. Ohjaajat opastavat senioreiden kuntolaitteiden käytössä, näyttävät miten kuntorataa voi hyödyntää osana omaa liikuntaa ja peluuttavat yleisöä palloiluareenalla.
Avajaistilaisuuden järjestävät yhteistyössä Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy ja Lappset Group Oy. Tilaisuuden juontaa Katja Lindberg Lapin Arktinen Tapahtuma Oy:stä.
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa leikkimään ja liikkumaan!
Konttisenkentän Angry Birds -aktiviteettipuiston avajaisten ohjelma su 9.9.2012 klo 13.00 – 15.00
Klo 13.00 Puiston avaus, kansanedustaja ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston
puheenjohtaja Heikki Autto
Joulupukin tervehdys
Nauhan leikkaus
n. 13.20-15.00 RAMKin fysioterapeuttiopiskelijoiden ohjausta välineiden käytössä.