Tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa viettävät Reinot ovat pysyneet tiukasti ajan hermolla. Jalkineet ovat olleet monien muusikoiden suosiossa mukavuutensa johdosta, viime vuoden hittituotteeksi nousivat Petri Nygårdin suunnittelemat nimikkotossut. Reinot ottavat jälleen uuden askeleen, kun alun perin nuorison perustama hiphop-tapahtuma Blockfest saa omat uniikit festarijalkineensa.
Blockfest-Reinot saavat kaupunkifestivaalin vieraat viihtymään entistäkin paremmin. Ne ovat yhteistyöllä suunniteltu festarikenkä, jonka mallissa ja toteutuksessa yhdistyvät Blockfestin järjestäjien festarituntemus sekä Reinojen mukavuus.
”Toimimme kumpikin pääsääntöisesti Tampereella, jonka kilpailuetuna näemme yhteisöllisyyden. Tutut toimivat mielellään ja hyvin yhdessä”, toteaa markkinointipäällikkö Linda Huhtinen Reino & Aino Kotikenkä Oy:stä.”Perinteinen kumipohja on vaihdettu entistä jykevämpään kulutuspohjaan, jotta festaritunnelmissa pysyisivät jalat lämpiminä ja kuivina. Reinoja ja Blockfestiä yhdistävät samanhenkiset arvot: uusiutuminen, erilaisuus, mukavuus ja yhteisöllisyys.”
Tampereella 17.-18. elokuuta 2012 pidettävä kaupunkifestivaali Blockfest järjestetään nyt uudella ja suuremmalla Ratinanniemen festivaaliareenalla, estradilla nähdään amerikkalaisten legendojen Ice Cuben ja Busta Rhymesin lisäksi koko kotimainen hiphopin kärkikaarti. Tapahtuma tulee jälleen olemaan jo ennakkoon loppuunmyyty.
Reinojen suosio on 80 vuoden jälkeen edelleen huipussaan ja pysynyt 20 miljoonan myydyn parin jälkeenkin kansan hittituotteena. Lukuisien jälleenmyyjien ohelle on noussut onnistuneesti Reinokauppa, joka toimii kivijalkamyymälöinä ja nettikauppana myyden myös erikoistuotteet ja rajatut erät. Reinot valmistetaan käsityönä Suomessa ja tossujen myynti on laajentunut viimeisien vuosien aikana myös erilaisiin oheistuotteisiin, tapahtumiin, musiikkiin ja urheiluun. Maaliskuussa 2013 järjestettävissä Reino Höntsyn MM-kisoissa nähdään muiden herrasmiesjoukkueiden ohella myös Blockfestin joukkue.