Kuopiorockin juhlavuoden juontajat ovat selvillä. Juontamaan saapuu vuoden 2010 fitnessmalli-kisan voittaja Janni Hussi ja The 69 Eyes -yhtyeestä tuttu rumpali Jussi 69. Festivaalille on juontajien lisäksi kiinnitetty myös uusia bändejä.
20-vuotias kouvolalainen Janni Hussi ilahdutti Väinölänniemen festivaalikansaa kauneudellaan ja sanavalmiudellaan jo viime vuonna. Janni nousi julkisuuteen fitnessmalli 2010 -kilpailun voittajana ja nyt hän on ottanut vetovastuun samaisesta kisasta. Juontajaparikseen Janni saa The 69 Eyes -yhtyeen rumpalin Jussi 69:n. Jussi 69:n edesottamuksia on saatu kevään aikana seurata MTV3:n Linnan tähdet -ohjelmasta.
Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävään Kuopiorockiin on kiinnitetty esiintymään virolainen metalliyhtye Metsätöll. Virolaisesta kansanmusiikista vaikutteita musiikkinsa saanut Metsätöll julkaisi viime vuoden lopulla uuden albuminsa Ulg.
Festivaalilla esiintyvät myös Jussi Selo & Nefernefernefer ja tamperelainen Jupiter. Jussi Selo on tullut tutuksi Uniklubi-yhtyeen keulakuvana ja Jupiterissa vaikuttavat Uniklubin Teemu Rajamäki ja Antti Matikainen. Lisäksi RockCockiin saapuvat itähelsinkiläinen rap-yhtye Notkea Rotta sekä kuopiolainen rocktrio Rosy Dream.
Maaliskuussa alkanut Kuopiorockin lipunmyynti on käynyt vilkkaana. Tähän asti festivaalille on voinut ostaa vain kahden päivän lippuja, mutta nyt tulevat myyntiin myös yhden päivän liput. Ennakkoon ostettuna perjantain lippu maksaa 40€ ja lauantain 48€. Lippuja voi ostaa Tiketistä tai Kauppakeskus Minnan Suomalaisesta kirjakaupasta.
Lisätietoja Väinölänniemellä 27.–28.7.2012 järjestettävästä festivaalista osoitteessa www.kuopiorock.fi.