Hallitus esitti ravintoloiden rajoitusten jatkumista – rajoitteet pysyvät kesäkuun loppuun asti

Hallitus on antanut 4. helmikuuta eduskunnalle lakiesityksen tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Muutoksella jatkettaisiin nykyisiä ravintolarajoituksia kesäkuun loppuun saakka.

Eduskunnalle annetun lakiesityksen sisältö vastaa nykyisiä säännöksiä ja sen tarkoituksena on varmistaa, että voimassa olevan lain mukaiset vähintäänkin nykyiset ravitsemistoiminnan rajoitukset voidaan pitää voimassa nykyisten säännösten päätyttyä helmikuun lopussa.

Ravintoloiden olisi säännösten mukaan noudatettava hygieniaan liittyviä erityisiä vaatimuksia ja huolehdittava asiakkaiden välisen riittävän etäisyyden ylläpitämisestä. Valtioneuvoston asetuksella voitaisiin edelleen säätää ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikaa sekä niiden sisätilojen asiakaspaikkamäärää ja käyttöä koskevia rajoituksia.

Lisäksi ravintoloiden olisi laadittava suunnitelma velvollisuuksien ja rajoitusten noudattamisen tueksi. Toteuttamista koskeva kuvaus ja suurin sallittu asiakasmäärä olisi pidettävä asiakkaiden nähtävillä.

Aluehallintovirastot valvoisivat rajoitusten ja velvollisuuksien noudattamista ja epäkohtien tai puutteiden esiintyessä, ne voisivat määrätä velvoitteita rikkoneen ravintolan välittömästi suljettavaksi enintään yhdeksi kuukaudeksi.

Laissa säädetyt rajoitukset eivät koskisi henkilöstöravintolatoimintaa, ruuan ja juoman noutomyyntiä eivätkä huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi asiasta tiedotteen sivuillaan.

Lue myös:

IS: Korona kuritti Arttu Wiskarin bisneksiä: ”20 000 euroa vessanpöntöstä alas”

Tuomas Kyrö suivaantui uusista koronarajoitteista: ”Voisiko mitenkään pe**ele toimia järkevämmin?”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.