Lähes kaikki mahdolliset biisipyynnöt nähnyt ja kokenut DJ Artsi, eli Artsi Weckman tietää miten lempibiisi saadaan varmimmin kuuluville – ja miten se ei todellakaan onnistu. Kannattaa siis ottaa vaarin kokeneen DJ:n top 10 -listasta miten toimia, jos haluaa kuulla lempibiisinsä yöelämässä.
DJ Artsin ”Kymmenen käskyä” on suunnattu hänen baariasiakkailleen, mutta ne pätevät yhtä lailla muihinkin anniskelupaikkoihin.
1. Älä kommentoi missään nimessä ensimmäisenä kun tulet baariin, että soita parempaa musiikkia.
2. Älä pyydä, että soita jotain hyvää musiikkia, vaan kerro esittäjä tai biisin nimi, koska en tiedä tai muista välttämättä musiikkimakuasi.
3. Älä huuda samanaikaisesti päälle, jos palvelen toista asiakasta.
4. Muista, että baarissa on muitakin asiakkaita kuin sinä, joile olen luvannut soittaa heidän biisinsä. Asiakaskunta voi olla 18-60-v, joten kaikkia pitää miellyttää.
5. Pyydä kauniisti, että voisitko soittaa mun biisin, äläkä vaadi, että soita se ja se heti seuraavaksi. Ps. Tosin pikku tippi voi auttaa asiaa ;D
6. Ystävälliset naiset ja ysärihitit ovat aina etusijalla :)
7. Kunnioita DJ:n ammattitaitoa, koska lempimusaasi voi tulla pyytämättäkin ja ilman kiukuttelua.
8. Tule rohkeasti pyytämään toivekappalettasi. En minä pure, vaikka pelottavan näköinen olenkin.
9. Koeta ymmärtää, että viinaa myyvänä DJ:nä kiireisinä iltoina aina ei vaan muista kaikkia toivebiisejä, eikä ehdi soittamaan, mutta aina voi ystävällisesti tulla muistuttamaan, eikä niin että voisko se mun biisi jo pikkuhiljaa tulla.
10. Hymyile, niin varmasti saat minulta hymyn takaisin. Positiivisuus ja sana ”kiitos” tuntuvat aina hyvältä DJ:n sydämessä sekä auttavat jaksamaan aina valomerkkiin asti. ♡
 
(Kuvituskuvan DJ ei ole Artsi)