Instagram-tili “Tampons in beautiful places” esittelee nimensä mukaisesti kuvia tamponeista kauniissa ympäristöissä. Kuvien taustalla on ajatus siitä, että tamponit ja kuukautissuojat ovat keskustelunaiheina kiusallisia ja niistä tulee usein kielteisiä mielleyhtymiä. Instagram-tili pyrkii muuttamaan mielikuvia kuvaamalla tamponeja esimerkiksi lumisessa maisemassa tai muovieläinten rinnalla.
Kuvien on tarkoitus olla miellyttäviä katsoa, mutta niillä on myös feministinen sanoma. Yleensä kuvateksteissä on esimerkiksi sitaatti inspiroivalta naishahmolta tai jokin naiseuteen liittyvä mietelause.
Kuvien takana on amerikkalainen Rose Lambert-Sluder, joka avasi Instagram-tilin pian Yhdysvaltojen presidentivaalien jälkeen. Donald Trumpin valinta ei miellyttänyt naista.
– Kriisi ajaa meitä erikoisiin tekoihin. Vaalien jälkeen tunsin oloni sairaaksi, samoin kuin monet tuntemani ihmiset. Se oli yhteisöllistä sydänsurua. Minun oli vastattava kipuun tavalla, joka on täysin erilainen kuin kipu itse, Rose kuvailee motiivejaan tamponeiden kuvaamiseen.
Rose kertoo valinneensa tamponit kuvaamisen kohteeksi, sillä hän halusi rikkoa niihin liittyviä tabuja. Kuukautissuojat eivät ole hyväksytty puheenaihe pöytäkeskusteluissa
– Ne ovat inhon ja häpeän kohde. Aihe tekee miehet kiusaantuneiksi.
Rose kertoo, että hänen tavoitteensa on tehdä kuvien avulla toisinajattelusta ja feminismistä iloinen ja jännittävä asia.


Lähde: Metro
Kuvat: Instagram / Tampons in beautiful places