Etsikö mekkoa jonka näit televisiosarjassa? Tai pelipaitaa joka vilahti jalkapallomatsissa? iPad-sovelluksen tavoitteena on auttaa katsojia shoppailemaan samalla kun he katsovat televisiota.
Toisin kuin ostos-TV:t, ”Watch with Ebay”, uusi eBay:n iPad-sovellus, auttaa käyttäjää ostamaan tavaroita jotka liittyvät ohjelmaan jota he parhaillaan katsovat.
”Idea on tarjota uusi viihteellinen muoto TV:n katseluun, jossa yhdistyy ostosten tekemisten mahdollisuus, ja kiinnostavien tuotteiden löytäminen, tuotteiden, joita ihmiset eivät koskaan muuten etsisi tai löytäisi”, sanoi Steve Yankovich, mobiilisovellusten johtaja eBay-verkkokaupasta.
Kun käyttäjä avaa sovelluksen ja kanavan, tuotteet jotka liittyvät TV-ohjelmaan, näyttelijöihin, shown vieraisiin tai urheilujoukkueisiin, tulevat sovelluksessa esiin.
”Me olemme havainneet että ihmiset jotka seuraavat vaikkapa urheilutapahtumaa, ostavat mielellään sen joukkueen pelipaidan jota he kannattavat”, Yankovich selvittää. ”Ja normaalisti kun istuskelet katsomassa urheilutapahtumaa televisiosta, et ole varsinaisesti shoppailutuulella. Mutta se johtuu vain siitä, että kukaan ei ole esitellyt sitä vaivattomalla ja helpolla tavalla.”
Tuore Yahoo/Nielsenin teettämä tutkimus kertoo että 86 prosenttia älypuhelimen ja tablet-koneiden omistajista käyttävät laitetta katsoessaan televisiota, ja 25 prosenttia heistä etsivät tietoa joka liittyy katsottavaan televisio-ohjelmaan.
”Jo nyt on tapahtumassa luonnollinen kehitys sen suuntaan, että ihmiset käyttävät laitettaan ikään kuin lisälaitteena TV:n katselussa,” Yankovich sanoo.
Tuotteiden tilaaminen jostakin tietystä TV-shown kohtauksesta ei ole vielä mahdollista, mutta asia saattaa muuttua.
Yankovich sanoo että sisällöntuottajat ovat jo alkanet merkitsemään videon ruutuja tagein. Kohtauksiin lisätään esimerkiksi näyttelijällä olevan vaatteen merkki, lisättynä tiedolla sen saatavuudesta.
Lähitulevaisuudessa sovellusta kehitetään personoidusti. Ohjelmisto kerää tiedot kiinnostuksen kohteistasi ja synkronoituu TV-ohjelmaan jota katselet, tuodakseen reaaliaikaisesti esiin tahtomasi tuotteet, olivatpa ne kenkiä tai nimikirjoituksella varustettuja muistoesineitä. Kun esine on TV-ohjelmassa, se voidaan nostaa esiin.
”Me tulemme olemaan sinun henkilökohtainen shoppailuavustajasi. Sinun ei tarvitse kuin nojata sohvallasi taaksepäin, katsoa televisiota, ja me näytämme sinua kiinnostavia tavaroita sovelluksessa.”, Yankovich kertoo.