Kansainvälisesti menestyneiden Iron Sky -elokuvien ohjaaja Timo Vuorensola (kuvassa yläpuolella) ihmettelee tuohtuneena seinäjokelaiselle promoottorille Kalle Keskiselle (kuva alla) langetettua ehdotonta vankeusrangaistusta.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Kalle Keskisen tiistaina kirjanpitorikoksista kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan sekä liiketoimintakieltoon vuoteen 2020 saakka. Lisäksi Keskinen tuomittiin menettämään valtiolle hyötynä 75 000 euroa ja korvaamaan yhtiöidensä konkurssipesille yli 300 000 euroa. Keskisen yhtiöt ovat järjestäneet mm. Seinäjoen Vauhtiajoja ja Wasa Open Air -tapahtumia.

Vuorensola hämmästelee miten Suomen oikeusjärjestelmä käytännössä vain näpäyttää sormille raiskaajia ja rattijuoppoja, mutta langettaa pitkiä vankilatuomioita talousrikoksista.
Vuorensola kirjoittaa Facebookissa:
”Kaks ja puol vuotta ehdotonta kirjanpitorikoksesta! Raiskaaja selviää viikon yhdyskuntapalveluksella ja rattijuoppo puolella vuodella. En sano, etteikö varmasti olis rangaistuksensa ansainnut, mutta miks talousrikokset on niin paljon rankemmin rangaistavia kuin henkilöön käyvät tai tapot?”