Kirja-arvio: Tero Somppi: Särkyvää

Tero Sompin seitsemännessä dekkarissa ”Särkyvää” päähenkilö rikospoliisi Mikko Vuori on henkilökohtaisine ongelmineen vajonnut syvälle alkoholismin syövereihin. Perheensä hylkäämä, itsesäälissä rypevä Vuori saa tutkittavakseen kadonneen seurapiirivaimon tapauksen, joka alkaa heti alusta lähtien vaikuttaa murhalta. Kadonneen rikas ja vaikutusvaltainen aviomies hankaloittaa tukintaa, sillä miehen suhteet tuntuvat ylettyvän kaikkialle, ylintä poliisijohtoa myöten.
Sompin edellisessä, vuonna 2010 julkaistussa teoksessa ”Viimeinen Linja”, eksyttiin syvälle kansainvälisen terrorismin maailmaan, ja tarina paisui melkoisiin mittasuhteisiin. Tällä kertaa aihe on maanläheisempi, mutta ei missään nimessä tylsempi tai yksinkertaisempi. Tarinassa maalaillaan melkoisen ikävää kuvaa maamme eliitin kattavan hyvävelijärjestön vallasta vaikuttaa lähes kaikkeen. Vaikka nämä salaliittovihjailut saattavatkin vaikuttaa hieman liioitelluilta, alkavat ne nykypäivän lehtijuttuja lukiessa kuulostaa valitettavan uskottavilta.
Sompin tarinankerronnan tyyli on velkaa Hollywoodin vauhdikkaille toimintajännäreille. Kuten hänen aiemmissakin kirjoissaan, myös tässä tuoreimmassa tarina kasvaa ja lisää vauhtiaan sivu sivulta. Tämä takaa sen, että kirja on pakko lukea loppuun mahdollisimman nopeasti.
(Myllylahti 2012)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.