Tampereen 29. Kukkaisviikot käynnistyvät perjantaina 27.7., kun Kukkaisrock kerää nuorison Keskustorille ilmaiseen ja ikärajattomaan rock-konserttiin. Iltapäivällä lavalle nousee Tampere Ilmiö -bändikisan parhaimmisto: Päättömät Miehet, joka voitti ko. kisan ja oli yleisön suosikki, sekä Path of Darkness, GoodMood ja Arize. Illalla lavan valloittaa jykevällä musiikilla White Flame. Kukkaisrockin kruunaa päivän pääesiintyjä Lovex kello 20.15. Päivän juontaa Frans Metsälä.

Bändien välissä ja kukkaismökissä on luvassa myös päivän isännän Reilun Tampereen järjestämää monipuolista ohjelmaa: hauskoja kilpailuja, arvontaa, infoa reilun kaupan toiminnasta, tuotteiden myyntiä ja teatteriesitys reilun kaupan teemalla. Paikalla piipahtaa myös Kukkaistyttö Ulla Valanto, jolla on yllään Reilun kaupan ehtojen mukaisesti valmistettu Jenny-asu.

Kukkaisrockin järjestää Tampere Tunnetuksi ry yhteistyössä Radio Cityn kanssa, joka myös juontaa tapahtuman. Konsertti on ikärajaton ja maksuton.

Kukkaisrockin aikataulu:

14.15 Arize

15.00 Reilu Tampere: Tukkateatteri

15.15 Path of Darkness

16.00 GoodMood

16.45 Reilu Tampere

17.30 Päättömät Miehet

18.30 Reilu Tampere: Tukkateatteri

19.00 White Flame

20.15 Lovex

Musiikki klo 21.30 asti.
Viinikylässä maittavaa ruokaa ja elävää musiikkia jo torstaista lähtien

Viinikylä vain muutaman askeleen päässä Keskustorilta Frenckellin linnamaisella sisäpihalla tarjoaa makumatkan maailman ympäri Kukkaisviikkojen ajan – valikoimassa on kymmeniä herkullisia viinejä ja suussasulavaa ruokaa eri maista. K-Plussa-kortilla Viinikylän buffet 23,50 € (norm. 27 €). Lisäksi Viinikylässä on viinipruuveja ja musiikkiohjelmaa. Vapaa pääsy, avoinna joka päivä kello 16-24.00. Torstaina 26.7. valloittavia evergreenejä R&B:n hengessä esittää Ragdoll: Venla Ritanen & V-P. Bäckman, perjantaina 27.7. vuorossa on Sami Hintsanen & Oriental Experience.

Lauantaina 28.7. vietetään Kukkaisviikkojen varsinaisia avajaisia. Avajaisten ja koko Kukkaisviikkojen ohjelman voi katsoa netissä osoitteessa www.kukkaisviikot.fi.