Laine Bruce: "Missä vaiheessa meni joku vikaan, että lapsia ei saada kuriin?"

Televisiosta tuttu lohjalaiskaunotar Laine Bruce ihmettelee blogissaan lasten ja nuorten käyttäytymistä.
Muun muassa Aatami etsii Eevaa -ohjelmassa esiintyneen Lainen mielestä maailmalta Suomeen rantautuneet tappajaklovnit ja Metropoli.netin uutisoima video opettajan pinnan palamisesta ovat merkkejä nykynuorison kurittomuudesta.
– Tuntuu että nykykasvatus on aika rentoa. 9-14 vuotiata lapsia kulkee yksinään yömyöhään ulkona röökit suussa ja pahimmassa tapauksessa mukana on alkoholia tai huumeita. En väitä etten olis ite tehnyt joskus samaa, mutta jotenkin tänä päivänä se tuntuu olevan liiankin normaalia. Lapsilla on vanhempiin ihmisiin ja omiin vanhempiin enemmän valtaa kuin ennen. Ennen kun sanoit jotain vastaan, jäit kiinni tupakasta tai juomisesta niin tuli kyllä tupenrapinat!

Vaikea nuoruus on valitettavan tuttua myös Lainelle.
– Aloin käyttää alkoholia jo 13 -vuotiaana ja aloitin silloin myös röökin polton. Väkivalta oli myös osa elämääni, josta aiheutui paljon harmia itselleni, kavereille ja äidilleni. Jouduin 14-vuotiaana lastenkotiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi, joten tuosta voi laskea, että kovaa on menty vuoden aikana. Syinä oli alkoholi, väkivalta ja seurustelu vanhemman miehen kanssa, sekä koulun laiminlyönti!
Laine itse selviytyi vaikeasta nuoruudestaan sinnikkyydellä, mutta mikä auttaisi nykytilanteeseen? Rankkoja asioita läpikäyneen naisen mukaan nyt tarvitaan tiukempaa kuria.
– En usko, että nykyään koulussa nuoria saadaan enään kunnolla millään kuriin! Lapsi voi olla kotona kiltti ja kodin ulkopuolella totaalinen riiviö. Joskus vika on kasvatuksessa. Toisinaan taas ei. Jokaisella vanhemmalla on erilaiset kasvatustapansa. Silti toivon, että koulussa opettajia ei ajettais hermoromahduksen partaalle ja kukaan ei halua kohta opettaa! Ja että kun on vähän sitä kuria niin nuoret oppii sitten kunnioittamaan vanhempiaan ja muita ja osaa kunnon käytöstavat!
Lue koko kirjoitus ”Pelleilyä koulussa ja kaduilla” Laine Brucen blogista!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.