Ruumiinlämpö saa pian uuden merkityksen, kun englantilainen krematorio alkaa paikkaamaan budjettiaan myyden lämpöenergiaa jota saadaan ruumiita poltettaessa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Durhamin krematorio asentaa turbiinit kahteen polttouuniinsa, kun kolmas polttouuni jatkaa kappelin ja toimistojen lämmittämistä. Insinöörit ovat laskeneet, että yksi turbiini voisi tuottaa 250 kilowattituntia, joka riittäisi 1 500 television katselemiseen.
Ajatus saattaa monista tuntua sairaalloiselta, mutta krematorio puolustautuu eettiseltä pohjalta; suurin osa lämmöstä tulee kaasuista joita käytetään prosessin aikana, vain pieni osa tulee ruumiista. Lisäksi järjestelyn avulla voidaan vähentää elohopeajäämien pääsemistä ilmakehään, joka on yleinen ongelma krematorioissa.
Durnhamin krematorion ylivalvoja Alan Jose kommentoi ideaa: ”Mielestämme on ainoastaan järkevää kehittää uusia energiamuotoja, jotka myös mahdollistavat, että saamme pidettyä kulut pieninä. Näyttää siltä, että prosessin aikana on selkeä mahdollisuus tuottaa energiaa, joten olemme erittäin kiinnostuneita tutkimaan asiaa tarkemmin. Jos kansa hyväksyy menetelmän, olemme varmasti viemässä ideaa loppuun asti.”