Miehen kännisekoilu kävi kalliiksi – edessä voi olla maksettavaa loppuelämäksi

44-vuotias brittimies teutaroi joulun pyhinä humalassa siihen malliin, että morkkis on tuskin vieläkään lieventynyt. Hän matkusti Kanadaan tapaamaan äitiään. Ongelmat alkoivat paluumatkalla.

Mies oli omien sanojensa mukaan juonut ennen lentoa kuusia drinkkiä. Matkan aikana hän käyttäytyi todella aggressiivisesti sekä henkilökuntaa että muita matkustajia kohtaan. Kapteeni päätti tunnin kestäneen lentomatkan jälkeen, että koneen on palattava takaisin Kanadaan Albertan lentokentälle.

Mies otettiin kiinni ja hän oli pidätettynä kymmenen päivän ajan. Hän myönsi tekosensa ja kertoi tapahtumasarjaan johtaneista syistä. Mies myönsi olevansa alkoholisti ja kertoi olleensa kuivilla puolentoista vuoden ajan. Avioero ja perheenjäsenen kuolema olivat kuitenkin saaneet hänet jälleen tarttumaan pulloon.

Tuomari määräsi miehen maksamaan 14 000 euron korvaukset lentoyhtiölle kattamaan turhasta takaisinpaluusta aiheutuneet kulut. Isompi lasku voi kuitenkin olla edessäpäin. Lentoyhtiöllä on mahdollisuus nostaa häirikköä kohtaan siviilikanne. Jos firma ryhtyy vaatimaan miestä tilille muille asiakkaille maksettavista myöhästymiskorvauksista, summa voi nousta yli 130 000 euroon.

Jotta tarinan loppu olisi tarpeeksi surkea, todettakoon, että miehellä ei ole Kanadaan eli äitinsä luo asiaa ainakaan vähään aikaan. Syynä on porttikielto.

Asiasta uutisoi Metro-lehti.