Seksiaddiktiolla tarkoitetaan sellaista häiriötä, jossa ihminen ei kykene kontrolloimaan omia seksuaalisia halujaan siitä huolimatta, millaista haittaa se aiheuttaa heidän elämälleen ja rakkailleen.

1. Michael Douglas, näyttelijä ja ohjaaja

Michael Douglas on yksi ensimmäisistä julkkiksista, jolla sanottiin olevan seksiriippuvuus. Vuonna 1990 hän hakeutui ongelmansa takia hoitoon ja toi seksiriippuvuuden yleisön tietoisuuteen. Douglas kuitenkin myöhemmin kommentoi, että uutisointi hänen seksiriippuvuudestaan oli virheellistä.
Kulissien takana seksiaddiktiota koskevat tutkimukset ovat olleet käynnissä ainakin jo aikaisin 1980-luvulla, mutta terapistit ovat yhä eri mieltä häiriön luonteesta ja olemassaolosta.

2. Jesse James, tv-juontaja

Moottoripyörämekaanikko ja tv-juontaja Jesse James vahvisti käyneensä seksuaaliriippuvuushoidossa myönnettyään pettäneensä vaimoaan, Oscar-voittaja Sandra Bullockia. Pari on nykyään eronnut.
Jamesin mukaan hänen hoitonsa keskittyi pääasiassa lapsuuden fyysiseen ja emotionaaliseen hyväksikäyttöön, jota hän kertomansa mukaan joutui kärsimään isänsä takia. Monien seksiriippuvaisten onkin todettu kohdanneet lapsuudessaan hyväksikäyttöä ja heidän uskotaan käyttäytyvän tuhoisalla tavalla parantaakseen huonoa itsetuntoaan.
 

3. Tiger Woods, golfaaja

Ammattilaisgolfaaja Tiger Woods joutui taistelemaan urastaan ja käymään läpi kalliin avioeron sen jälkeen, kun ilmeni, että hän oli harrastanut seksiä useiden vieraiden naisten kanssa. Uutiset hänen riskialttiista seksuaalisesta käyttäytymistään sekä sopimattomista ”seksiviesteistä” rakastajilleen vahingoittivat raskaasti hänen puhtoista imagoaan.
Monien seksiriippuvuudesta kärsivien käytös kärjistyy ajan kuluessa, kun heidän ”sietokykynsä” kehittyy ja he kokevat tarvitsevansa enemmän ja useammin seksuaalista kanssakäymistä saadakseen saman vapautumisen tunteen kuin aikaisemmin.

4. Charlie Sheen, näyttelijä

Charlie Sheenin seksuaaliset taipumukset tulivat julkisuuteen vuoden 1994 oikeudenkäynnissä, jossa Seen todisti maksaneensa hollywoodilaiselle madam Heidi Fleissille 53 000 dollaria tämän prostituoitujen palveluista.
Seksiriippuvuuden merkkeihin kuuluu prostituoitujen toistuva käyttö, jatkuva strippibaareissa käynti sekä seksin harrastaminen useiden tuntemattomien ihmisten kanssa. Sheen ei ole kuitenkaan koskaan myöntänyt olevansa seksiriippuvainen.

5. Eric Benet, laulaja

R&B- ja soul-laulaja Eric Benet haki apua seksiriippuvuuteensa sen jälkeen, kun hänen vaimonsa Halle Berry sai selville hänen uskottomuutensa. Hoidosta huolimatta heidän avioliittonsa hajosi vuonna 2004, josta lähtien hän on kieltänyt olevansa seksiriippuvainen.
Kuten useimmissa addiktioissa, kieltäminen on vahva este hoitoon menemiselle. Seksiriippuvaisille on yleistä vähätellä seksuaalista käyttäytymistään ja sen aiheuttamaa vahinkoa.

6. Nicole Narain, malli

Playboy-malli Nicole Narain haki apua seksiriippuvuuteensa vuonna 2009 realityohjelmassa nimeltä Sex Rehab with Dr. Drew. Narain myönsi kroonisen masturbointinsa sekä lukemattomat seksiseikkaulunsa, johon kuului muun muassa seksivideon kuvaaminen näyttelijä Colin Farrelin kanssa.
Yksinäinen seksuaalinen käyttäytyminen on yksi avainoire seksiriippuvuudessa. Erään tutkimuksen mukaan kolme neljästä seksiaddiktista kertoo masturboivansa pakonomaisesti.

7. David Duchovny, näyttelijä

David Duchovny näyttelee seksuaalisesti pakkomielteistä kirjailijaa tv-ohjelmassa nimeltä Californication. Rooli sai kuitenkin täysin uuden merkityksen, kun hän vuonna 2009 hakeutui kuntoutukseen seksiriippuvuuden takia. Myöhemmin hän muutti erilleen vaimonsa, näyttelijä Tea Leonin, kanssa. He ovat kuitenkin jatkaneet töitä suhteensa eteen ja ovat nykyään sopineet asiat.
Pariskunnalle on tärkeää selvittää asiat yhdessä toipumisen saavuttamiseksi, jotta he voivat luoda uudelleen luottamuksen ja läheisyyden yhteiseen elämäänsä.
Lähteet: Tohtori.fi, Everyday Health