Kela avasi opiskelijoille sivun Facebookiin. Opintotuki-sivusta tykkäävät opiskelijat saavat tietoa mm. opintotuesta, koulumatkatuesta, tukien maksupäivistä ja muusta ajankohtaisesta.
– Noin kaksi miljoonaa suomalaista käyttää Facebookia. Se on tärkeä kanava nuorten tavoittamiseen, sillä yli kolmannes Facebookin käyttäjistä on alle 25-vuotiaita, kertoo Kelan viestintäpäällikkö Seija Kauppinen.

Opintotuesta tykkäävät saavat uutisvirtaansa tietoa mm. opintotuen maksupäivistä, ajankohtaisista opintotukiasioista ja muista opiskelijaa sivuavista Kela-asioista. Sivu on tarkoitettu kaikille opiskelijoille sekä oppilaitosten ja opiskelijajärjestöjen edustajille. Sieltä saavat hyödyllistä tietoa myös muut Kelaa seuraavat, kuten toimittajat.
– Facebook on myös hyvä kanava kertoa poikkeustilanteista, kuten puhelinpalvelun ruuhkautumisesta tai verkkopalveluiden käyttökatkoksista, Kauppinen toteaa.
Facebookin avulla on tarkoitus helpottaa opiskelijan asiointia Kelan kanssa. Opiskelijan ei tarvitse etsiä itseään koskevaa tietoa, vaan se tulee hänelle kanavaan, jota hän muutenkin käyttää.
Lisätietoja:
www.facebook.com/opintotuki