Ähtärin eläinpuiston Pandoja voi odottaa pitkä lentomatka takaisin Kiinaan ellei puisto saa toimintaansa kannattavaksi.

Ähtärin eläinpuiston talous on ollut heikoilla jo ennen koronaepidemiaa. Parhaillaan selvitetään EU:n kanssa valtion roolia koronaepidemian aiheuttamien kustannusten korvaamisessa. Eduskunnassa keskusteltiin 10. kesäkuuta mahdollisesta 1,5 miljoonan tuesta eläinpuistolle.

– Palautus olisi äärimmäinen ja ehdottomasti viimeinen toimi, sanoo maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Eläinpuiston toimitusjohtaja Arja Väliaho sanoo, että koronaepidemian vuoksi eläinpuisto jouduttiin sulkemaan ensimmäistä kertaa sen historiassa. Se aiheutti ison loven puiston talouteen. Väliahon mukaan kaikki taloudelliset velvoitteet Kiinaan on kuitenkin hoidettu.

– Toivotaan, että kotimaiset matkailijat löytävät meidät. Meillä on edelleen yleisötavoite 200 000 kävijää. Täällä avautuu lisäksi saunamaailma ja keilahalli on avoinna. Kuopion alueella on aloitettu markkinointitoimia ja Ähtärin matkailu toimii, Väliaho kertoo Suomen kuvalehdelle.

Mutta miten voivat itse pandat, Lumi ja Pyry?

– Pandat voivat hyvin. Tosin seurustelu ei oikein onnistunut. Suvunjatkamispuuhissa poika oli ilmeisesti vielä liian nuori, kun puuha meni lopuksi painiksi. Ensi vuonna edessä on uusi yritys.

Lue Lumin ja Pyryn seksileikeistä.

Lähde: Suomen Kuvalehti