koskenlaskijaValio Koskenlaskija on pitänyt pintansa suomalaisten suosituimpana sulatejuustona jo 80 vuotta. Koskenlaskijan tarina sai alkunsa vuonna 1933 Helsingissä, Valion Kalevankadun meijerissä. Juhlavuoden kunniaksi Koskenlaskija pukeutuu uusvanhoihin pakkauksiin, joiden raamikas tukkijätkä on ehtinyt herättää julkisuudessa jo vilkasta keskustelua. Koskenlaskija saa myös oman tunnusbiisin, josta vastaa suosittu Elokuu -yhtye.
Sama sulatejuusto kuin 80 vuotta sitten
Tänään Valio Koskenlaskija on sama tuote kuin 80 vuotta sitten. Jo klassikoksi muodostuneeseen 250 gramman kartonki-foliopakkaukseen pakattu perinteinen sulatejuusto on saanut rinnalleen voimakas makuisen vaihtoehdon lisäksi kylmäsavuporolla, paprikalla, viherpippurilla ja viimeisimpänä helmikuussa 2013 kauppoihin saapuneella uutuusmaulla, sipuli-ruohosipulilla, maustetut sulatejuustot. Koskenlaskija® sulatejuustoa löytyy myös levittyvänä versiona ja sulatejuustoviipaleina.
Tukkijätkä palaa pakkauksiin entistä päättäväisempänä
Alkuperäisen koskea laskevan tukkijätkän Koskenlaskija pakkauksen kanteen piirsi vuonna 1933 Veikko Emil Sipinen. Vuonna 1992 Kurt Lohrum modernisoi tukkijätkän. Juhlavuoden kunniaksi Valio Koskenlaskija pukeutuu uusvanhoihin pakkauksiin, joissa on kunnioitettu alkuperäistä tukkijätkää. Raamikas tukkijätkä on Mikko Juholan ja Ilkka-Kristian Juopperin käsialaa.
Valio Koskenlaskija sai oman ”Avautuu” -kappaleen
Kevään 2013 aikana ikoninen Valio Koskenlaskija nähdään myös televisiossa. Ruudussa pyörii kolme erilaista mainosta, joissa muistutetaan Koskenlaskija sulatejuuston vahvasta vaikutuksesta ruokaan. Musiikin uusiin mainoksiin on tehnyt Elokuu -yhtye, jonka kappale ”Avautuu” on tehty yhteistyössä Koskenlaskija brändin kanssa.