Täytyy syödä hyvin, että jaksaa laihduttaa, kuuluu vanha sanonta. Nälässä ei kukaan jaksa olla pitkään, joten kuuriluontoiset, rajulla kädellä ruokavaliota rajoittavat dieetit eivät pidemmän päälle toimi. Laihduttajalle onkin kitukuuria tärkeämpää löytää ruokia, jotka pitävät kylläisenä pidempään. Näiden kuuden ruoka-aineen lisääminen ruokavalioon helpottaa kummasti.
1. Kananmunat
Äskettäin tehdyssä yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa selvisi, että kananmunia aamupalaksi syövät ihmiset nauttivat lounaan myöhemmin kuin leivän- tai puuronsyöjät. Munassa on paljon proteiinia ja hyödyllisiä rasvoja, jotka lisäävät kylläisyyden tunnetta. Keltuaisetkaan eivät nykytiedon mukaan kohtuullisesti nautittuna kuulu pahimpiin kolesterolipommeihin, mutta jos asia epäilyttää, voi valmistaa munakkaan pelkistä valkuaisista.
2. Avokado
Herkullinen, kermaisalihainen avokado on hyvä kuidun lähde ja sen sisältämä rasva on terveellistä. Lisäksi rasvan ja kuidun yhdistelmä auttaa pitämään nälän loitolla niin, että ruokailuvälit venyvät. Näin siis rasvasta huolimatta kokonaiskalorimäärä alenee.
3. Pavut ja linssit
Pavut, linssit ja kikherneet tarjoavat monipuolisen yhdistelmän proteiinia, pitkäketjuisia hiilihydraatteja sekä terveellisiä rasvoja. Ne auttavat pitämään verensokerin tasaisena pitkään, joten nälkä ei pääse yllättämään.
4. Cayennepippuri
Tämän mausteen on todistettu vähentävän ruokahalua. Australialaisessa tutkimuksessa havaittiin, että puoli teelusikallista cayennepippuria ruuan päälle ripoteltuna vähensi ruokahalua seuraavalla aterialla keskimäärin 60 kalorin verran. Lisäksi se on voimakkaan termogeeninen, joten puolen teelusikallisen nauttiminen kuluttaa 10 kaloria saman tien!
5. Kreikkalainen jugurtti
Tämä kalsiumpommi sisältää puolet enemmän proteiinia tavalliseen jugurttiin verrattuna. Proteiinin on todettu olevan ratkaisevassa asemassa kylläisyyden kannalta ja parin desilitran annos sisältää sitä 15-20 grammaa, eli saman verran kuin pala lihaa.
6. Mantelit
Kaikissa siemenissä ja pähkinöissä on paljon sydänystävällisiä rasvoja, mutta mantelissa on niistä suurin kuitupitoisuus. Noin 15 mantelia lounaan ja päivällisen välillä voi auttaa iltapäiväväsymyksen aiheuttamaan näläntunteeseen niin, että makeanhimo talttuu.
 
Lähde: WD