VOITA KILROYN MATKA, ARVONTA JOKA PÄIVÄ!

Arizonalainen valokuvaaja Jade Beall ei aavistanut kuvatessaan seitsemää äitiä vauvoineen, millainen kohu kuvasta syntyisi.
Beall on erikoistunut kuvaamaan raskaana olevia naisia ja äitiyttä, johon kuuluu luonnollisena osana myös imettäminen. Niinpä hän julkaisi Facebookissa vuosi sitten alla näkyvän kuvan, jossa on seitsemän äitiä vauvoineen. Äidit ovat kuvassa alasti, joten Beall sumensi intiimeimmät kohdat noudattaakseen Facebookin sääntöjä.
Kuvan julkaisun jälkeen valokuvaajalle alkoi tulvia negatiivista palautetta varsinkin miehiltä. Beall sai yksityisviestejä, joissa häntä vaadittiin poistamaan kuva. Hän oli yllättynyt palautteesta, mutta yllättyi vielä enemmän, kun Facebook poisti kuvan ja sulki hänen profiilinsa vuorokaudeksi.
Beall ihmetteli Facebookin päätöstä, mutta ymmärsi sen, koska häneltä oli jäänyt seitsemän äidin ja vauvan ryhmäkuvasta vahingossa yksi nänni sumentamatta. Useat lehdet julkaisivat Beallin tarinan ja samalla syntyi jälleen keskustelua naisten imettämisestä julkisilla paikoilla. Beall toivoi, että ihmiset pystyisivät muuttamaan suhtautumistaan naisen rintoihin.
Nyt Facebook-säännöt ovat muuttuneet siten, että naisen nänni saa näkyä, jos kuvassa on myös imetettävä lapsi. Beall ilahtui uutisesta ja julkaisi alla näkyvän kuvan sekä vanhan kohukuvan, tällä kertaa vähemmän sensuroituna.
Beallin ryhmäkuvaa on jaettu ja uudelleenjulkaistu ahkerasti Facebookissa, joten kenties ihmisten silmät alkavat hiljalleen avautua kohti julkisenkin imettämisen yleisempää hyväksymistä.
imettävät-äidit-alasti-vauva-osittain-sensuroitu
äiti-imetys-rinta-poika

Lähteet: Cosmopolitan, Daily Mail
Kuvat: Jade Beall