Kaikki tietävät maailman seitsemän ihmettä, vai tietävätkö? Hotels.com selvitti kansainvälisessä kyselyssään, kuinka moni oikeasti tunnistaa maailman seitsemän ihmettä tai on kuullut vuonna 2007 valituista uuden ajan seitsemästä ihmeestä. Samalla kyselyyn vastanneet saivat äänestää omia suosikkejaan vaihtoehtoisiksi maailman ihmeiksi. Eniten ääniä sai Grand Canyon.
Hotels.comin kyselyssä selvisi, että valtaosa ihmisistä on hyvinkin selvillä maailman seitsemästä ihmeestä, vaikka osa ihmeistä, kuten Halikarnoksen mausoleumi tunnetaan heikommin. Joillain kansallisuuksilla on kuitenkin aukkoja tietämyksessä: 35 % japanilaisista ei ole koskaan kuullutkaan maailman seitsemästä ihmeestä.
Myös vuonna 2007 valitut uuden ajan ihmeet tunnetaan valtaosin hyvin, tosin 22 % kiinalaisista ei tiedä Kiinan muurin olevan listalla. Myös meksikolaisilla olisi opittavaa omista nähtävyyksistään: vain 17 % meksikolaisista tietää entisen maya-intiaanien pääkaupungin Chichén Itzán olevan yksi ihmeistä. Intialaisista sen sijaan 100 % kertoo ylpeinä Taj Mahalin olevan yksi uusista ihmeistä.
Rooman Colosseum on vierailluin maailman ihme
Edelleen olemassa olevista vanhoista ja uusista ihmeistä suosituin matkakohde on Colosseum, jonka on omin silmin nähnyt 33 % vastaajista. Muita nähtyjä ihmeitä ovat Kiinan muuri ja Petran kaupunki Jordaniassa. Osalla vastaajista tuntuu olevan erikoinen muistikuva matkakohteistaan: Pieni prosentti ranskalaisista, kuten myös saksalaisista ja italialaisista, väittää nähneensä omin silmin Babylonin roikkuvat puutarhat. Suomalaisista vastaajista moni luulee nähneensä Rodoksen matkalla Kolossin, eli saarella aikoinaan seisseen valtavan auringonjumalan patsaan.
Suomessa on paljon ihmeitä
Kyselyssä etsittiin myös vaihtoehtoisia maailman ihmeitä. Näistä Grand Canyon sai kansainvälisesti eniten ääniä. Ihmeiksi ehdotettiin myös Niagaran putouksia, Mount Everestiä ja Pisan kaltevaa tornia. Suomalaisten vastauksissa myös kivimonumentti Stonehenge oli suosittu.
Suomalaisilta kysyttiin myös, mikä nähtävyys Suomessa kelpaisi ihmeiden joukkoon. Vastausten hajonta oli valtavaa, jokaisella on oma suosikkinsa. Esiin nousivat revontulet, Turun saaristo, Suomenlinna, yötön yö, joulupukki, ruska ja Temppeliaukion kirkko. Hajaääniä saivat myös sellaiset nähtävyydet kuin Eukonkannon MM-kilpailut sekä ruotsinlaivat.