Uusi apu laihtumiseen löytyy omenan kuoresta?

Jos haluat laihtua, kannattaa syödä omenoita kuorineen, kertoo uusi tutkimus. Omenan kuoren sisältämä ursolihappo nimittäin on paljastumassa todelliseksi ihmeaineeksi. Sitä on myös karpaloissa, luumuissa, basilikassa, oreganossa ja timjamissa.
Ursolihapon vaikutuksia lihasten surkastumiseen testattiin hiirillä. Tulokset osoittivat, että ursolihapon lisääminen selkäydinvauriosta kärsivien hiirien ruokavalioon esti lihasten surkastumista tehokkaasti. Tämän lisäksi ursolihappolisiä saaneiden terveidenkin hiirten lihakset kasvoivat suuremmiksi.
Ursolihappoa saaneet hiiret olivat myös hoikempia, ja niillä oli alhaisemmat verensokeri- ja kolesterolitasot kuin verrokeilla, mikä herättää toiveita ursolihapon käyttämisestä myös metabolisen oireyhtymän hoidossa.
Tutkijoiden mukaan ursolihappo lisää insuliininkaltaisen kasvutekijän (IGF-1) eritystä. IGF-1 sitoutuu lihassolujen reseptoreihin ja saa ne kasvamaan tai vähintään estää niitä kuolemasta. Vaikka ursolihappo lisäsi lihasmassaa, tällä ei ollut vaikutusta hiirten kokonaispainoon, sillä ursolihappoa saaneilla hiirillä rasvakudos oli pienempi.
Tutkimuksen julkaisi Cell Metabolism.
Lähteet: Daily Mail, HS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.