viikingit
Suosittu Viikingit-sarja palaa uusin jaksoin Subille ja MTV Katsomoon 23. syyskuuta. Kolmannella kaudella Ragnar Lothbrok jatkaa Euroopan valloitustaan ja suuntaa Pariisiin.
Viikingit-sarjan (Vikings, 2013–) kolmoskaudella maanviljelijästä seikkailunjanoiseksi soturiksi ja jaarliksi muuttunut Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) on noussut lopulta kuninkaaksi raivattuaan tieltään entisen hallitsijan Horikin.
Tuore kuningas johdattaa viikinkijoukkonsa takaisin Englantiin Wessexin rannoille kohti epävarmaa tulevaisuutta. Wessexin hallitsija, kuningas Ecbert (Linus Roache) on luvannut Ragnarille Englannista maita, mutta pitääkö hän sanansa? Mukaan purjehdukselle lähtee Ragnarin sukua: veli Rollo (Clive Standen) ja isäänsä ihaileva poika Bjorn (Alexander Ludwig), ex-vaimo, miesten veroinen viikinkitaistelija jaarli Lagertha (Katheryn Winnick) sekä Ragnarin paras ystävä Floki (Gustaf Skarsgård).
Kuninkaana olo ei ole vähentänyt Ragnarin haluja löytää uusia maita ja vallata niitä nimiinsä. Ragnarin vaellusvietti kuljettaa miehen kolmannella kaudella myyttisen Pariisin porteille. Pariisin muurien huhutaan olevan mahdoton ulkopuolisten murtaa, mutta Ragnar joukkoineen aikoo yrittää. Onnistuessaan he sinetöisivät viikinkien hurjan maineen historian kirjoihin.

Clive Standen nähdään sarjassa Rollon roolissa.
Clive Standen nähdään sarjassa Rollon roolissa.

Suomessa päästään syyskuussa siis kolmoskauden jaksojen kimppuun, mutta moni odottaa jo neloskautta, kun Viikingit-sarjaan saadaan jälleen suomalaisverta Jasper Pääkkösen ja Peter Franzénin liittyessä mukaan seikkailudraamaan. Sarjan ensimmäisellä kaudella mukana oli suomalaisnäyttelijä Jouko Ahola. Neloskausi näkee maailmalla päivänvalonsa ensi vuoden puolella. Suomen esitysaikataulu ei ole vielä tiedossa.
Kolmannessa tuotantokaudessa on 10 jaksoa. Jaksot ovat katsottavissa MTV Katsomossa seitsemän vuorokautta tv-esityksen jälkeen.
Sarjan nettisivut.
Viikingit 3. kausi 23.9. alkaen keskiviikkoisin klo 22.00.