Elokuva-arvio: Silence

Oscar-voittaja Martin Scorsesen odotettu uusi elokuva perustuu japanilaisen Shûsaku Endôn kirjoittamaan Silence-romaaniin. Scorsese yritti tehdä vuonna 1966 ilmestyneen kirjan elokuvaksi jo vuosikausia sitten, mutta rahoituksen hankkiminen ja tuotannon valmistelu vei aikaa.

Silence kertoo kahdesta 1600-luvulla eläneestä jesuiittapapista, jotka kohtaavat väkivaltaa ja vainoa matkatessaan Japaniin löytääkseen oppi-isänsä ja levittääkseen kristinuskon sanomaa.

Scorsesen viimeaikaiset elokuvat ovat olleet viihdyttäviä ja mukaansatempaavia rikoselokuvia. Silence on tunnelmaltaan huomattavasti rauhallisempi. Valitettavasti lopputulos ei ole kaiken odotuksen arvoinen. Tekninen toteutus kuvausta, lavastusta ja leikkausta myöten ovat ohjaajalle ominaiseen tapaan erinomaisesti tehtyjä sekä näyttelijävalinnat ovat onnistuneita.

Kuitenkin Silence kompastuu hitaaseen juonen etenemiseen ja aivan liian ylipitkään kestoon. Noin tunnin lyhyempänä elokuvasta olisi saanut näppärän ja tiiviin paketin. Silloin myös sanoma olisi välittynyt elokuvateatterin penkkiriveille asti, kun katsoja ei olisi ehtinyt tylsistyä.

Ensi-ilta: 17.02.2017
Ikäraja: 16
Pituus: 161 min.
Ohjaus: Martin Scorsese
Käsikirjoitus: Shûsaku Endôn romaanin pohjalta käsikirjoittanut Jay Cocks
Näyttelijät: Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver

Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!