Yösyöttö-elokuva ajautui katastofiin – vedettiin pois Finnkinon teattereista juuri ennen ensi-iltaa

Yösyöttö-elokuvan levittäjä Nordisk Film ja Suomen suurin elokuvaketju Finnkino ajautuivat ilmiriitaan uuden elokuvan levityssopimuksesta juuri ennen ensi-iltaa.

Finnkino ilmoitti tänään tiedotteessaan, että Nordisk Film on tehnyt elokuvasta ”myynninestopäätöksen”. Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Markus Selin puolestaan syyttää Finnkinoa ”levityssopimuksen yksipuolisesta muuttamisesta”.

Marja Pyykön ohjaamaa ja Petteri Summasen tähdittämää Yösyöttö-elokuvaa ei näillä näkymin nähdä yhdessäkään Finnkinon elokuvateatterissa. Elokuvan ensi-ilta tapahtuu huomenna hyvin rajoitetusti, pääosin pienissä yksityisissä elokuvateattereissa.
– Finnkino muutti levityssopimusta yksipuolisesti. He ehdottavat niin radikaalia muutosta lipputulojen jakoon, että pidän sitä pelkkänä ahneutena ja määräävän markkina-aseman todellisena väärinkäyttönä, kertoi tuottaja Markus Selin Solar Filmsistä Helsingin Sanomille.Helsingin Sanomien mukaan Selin päätti keskiviikkoaamuna yhdessä Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtajan Katarina Nymanin kanssa, että Finnkinon vaatimuksiin ei suostuta.
– Jos me annamme periksi, jokainen suomalainen elokuva joutuu antamaan periksi. En ymmärrä syytä tähän, kun Finnkino teki viime vuonna 15 miljoonaa euroa nettovoittoa ja jakeli osinkoja, Selin ihmettelee.
Elokuvien tuottojen jakomalli lipputuloista tehdään Suomessa elokuvakohtaisesti. Nordisk Filmin mukaan Finnkinon Yösyöttö-elokuvasta vaatima korotettu osuus ei noudata yleistä linjaa. Finnkino puolestaan syyttää Nordisk Filmiä eväämisestä Finnkinolta oikeuden myydä lippuja elokuvaan, jota se on ennakkomarkkinoinut.
Yösyötölle oli ladattu suuret menestysodotukset, jotka näyttävät johtaneen kiistaan voitonjaosta. Kiista Eve Hietamiehen romaaniin perustuvasta elokuvasta jatkuu edelleen, mutta molemmat tahot ilmoittavat toivovansa, että Yösyöttö nähtäisiin vielä jossain vaiheessa myös Finnkinon elokuvateattereissa.
Yösyötön päivitetyt näytösajat ja -teatterit löytyvät Nordisk Filmin verkkosivuilta.
Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!