Nukkuva mies raiskasi nukkuvan naisen

27-vuotias ruotsalaismies, joka joutui syytteeseen raiskauksesta oltuaan sukupuoliyhteydessä nukkuvan naisen kanssa, puolustautuu kertomalla että myös hän itse oli unessa tapahtumahetkenä.
Oletettu rikos tapahtui viime vuoden kesäkuussa Vilhelminan kylässä Ruotsissa sen jälkeen, kun nainen oli sammunut mökin sänkyyn rankan juomisen jälkeen.
27-vuotias aloitti sen jälkeen sukupuoliyhteyden nukkuvan naisen kanssa, kertoo syyte joka nostettiin torstaina Lyckselen käräjäoikeuteen. Koska nainen katsottiin olevan puolustuskyvyttömässä tilassa tapahtuman aikana, syyttäjät ovat nostaneet miestä vastaan raiskaussyytteen. Mies kertoi kuulustelijoille olevansa syytön, koska nukkui itsekin väitetyn raiskaamisen aikana.
“Heräsin siihen kun hän työnsi minua poispäin ja kysyi: ‘Oletko hereillä?’,” mies kertoi esitutkinnassa Aftonbladet-lehden mukaan.
27-vuotias selitti, että hän kärsii unissakävelystä, sekä sexomniasta, häiriötilasta, josta kärsivät henkilöt suorittavat seksuaalisia tekoja unen aikana.
Miehen mukaan tapaus ei ollut ensimmäinen kerta kun hän oli herännyt harrastaessaan tietämättään seksiä. Hänen mukaansa ex-tyttöystävä herätti hänet toistuvasti aamulla kertoen, että mies oli harjoittanut unissaan seksiä tämän kanssa.
Vaikka sexomnia on harvinaista, se on hyväksyttävä lääketieteellinen tila, jonka mukaan länsimaiset oikeuslaitokset ovat vapauttaneet syytetyn lääkärintodistusta vastaan.
”Tämä on erittäin laajalti hyväksytty diagnoosi unihäiriöiden kentällä,” neurologi Cramer Bornermann Minnesotan unihäiriöiden keskuksesta kertoo lääketieteen neuvojen palstalla WebbMD. ”Se on eri asia kuin nähdä seksuaalisia unia. Se on täysimittaista seksuaalista käyttäytymistä nukkuessa.”
Aftonbladetin mukaan 27-vuotiasta puolustamaan on haastettu unihäiriöiden asiantuntija.
Vuonna 2007 seksiä-unessa-puolustus johti 38-vuotiaan miehen vapauttamiseen syytteestä 8-vuotiaan tytön hyväksikäytössä.
Vuonna 2011 mies joka oli tuomittu raiskauksesta, vapautettiin hovioikeudessa valituksen jälkeen. Mies pystyi todistamaan diagnosoidun sexomnian.

Saatat myös tykätä
Lyö vetoa Kaapo Kakon NHL-pisteistä
Lyö vetoa Kaapo Kakon NHL-pisteistä