Helsinkiläinen Sami Hakala löysi eilen Helsingin Vuosaaressa parkkipaikan vieressä olevasta metsästä talutushihnastaan puuhun sidotun kissan.
– Ihan vaan mielenkiinnosta et mikäköhän järki on jättää kissa yksin sidottuna puuhun ja ketään ei näy missään, Hakala kirjoitti Facebookin Puskaradio Helsinki -ryhmään.
Hakalan julkaisemassa kuvassa näkyy kissa, jonka pitkä talutushihna on sidottu kiinni puun punkoon. Ilmeisesti kissa on yrittänyt päästä kohti parkkipaikkaa, mutta hihna on kiertynyt toisen puun ympärille.
Kuva sai nopeasti paljon kommentteja ja ihmiset alkoivat spekuloida kissan puuhun sitomisen syitä, joiksi arveltiin mm. julmuutta, hätätilannetta, laiskuutta tai dementiaa. Arvailtiin jopa, että kissa olisi jätetty haukalle syötiksi tai että omistaja olisi halunnut päästä siitä eroon.
Hakala otti yhteyttä Helsingin eläinsuojeluyhdistykseen ja kissa vietiin turvaan. Hän sai teostaan paljon kiitoksia.
– Hienoa Sami Hakala, ettet mennyt vaan ohi puuttumatta asiaan. Kiitos pelastuksesta. Seuraava ohikulkija olis voinut olla kissoja rääkkäävä idiootti, eräs kommentoija kirjoitti.
Myöhemmin mysteeri selvisi.
– Kissa on omistajallansa turvassa. Oli päässyt karkuun kävelylenkillä ja joku sen sitten sitonut puuhun kiinni. Tämä info siis HESYltä, Hakala kertoi.
Miten sinä toimisit, jos löytäisit talutushihnaa perässään raahaavan kissan?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156667200039176&set=gm.2293576227323752&type=3&theater&ifg=1
Ylempi kuva: Pixabay