Brädin albumi Näis Kengis julkaistaan 7. joulukuuta

Brädin odotettu sooloalbumi ”Näis Kengis” julkaistaan perjantaina 7. joulukuuta. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu ”Lämpöö” on ollut kesän suurin hittibiisi, joka on soinut ahkeraan radiokanavilla ja klubeilla. Lämpöö -kappale nousi Suomen Virallisen Singlelistan kärkeen ja on ollut yksi Spotifyin kuunnelluimpia biisijä.
Brädi kuvailee tuoretta sooloalbumiaan positiiviseksi ja lämminhenkiseksi kokonaisuudeksi, joka avaa hänen omaa arvomaailmaansa kuuntelijoille. Albumi ”Näis Kengis” tarjoaa Brädin mukaan, niin juhlakansaa tanssittavaa, kuin räppijätkien päätä nyökyttävää materiaalia.
”Albumilla on mukana paljon henkilökohtaista kamaa. Oon halunnut välittää uuden albumin kautta faneille hyvää fiilistä, ja tarjota heille laadukasta suomalaista räppiä, isolla R:llä. Uskon, että tästä albumista saa lohkaistua hitin, jos toisenkin”, Brädi toteaa.
Albumin ensimmäinen single ”Lämpöö” sai räjähtävän lähdön, ja nousi YleX:n A-soittolistalle välittömästi ilmestyttyään. Brädin toinen single ”Happee” on jatkanut samaa nousujohteista linjaa, ja nousi upeasti Suomen Virallisen Latauslistan kärkeen.
”Lämpöö-sinkku räjähti kesällä tosi isoksi hitiksi ja sytytti mun inspiraation. Olen tosi tyytyväinen singlejen menestykseen, ja iloinen upeiden kollegoiden avustuksesta tämän albumin suhteen”, mies hehkuttaa.
Brädi kertoo, että valtaosan albumin musiikista tuottanut MGI työskenteli poikkeuksellisesti uudesta kotikaupungistaan Los Angelista käsin. Tämän vuoksi artistin piti opetella itse viemään levyn tuotantoa eteenpäin ilman tuottajan fyysistä läsnäoloa. Albumin tuottajina ovat työskennelleet myös Sakke Aalto, Iso H sekä Elastinen.
Levylle on saatu mukaan useita Brädin ystäviä vuosien varrelta. Rähinä Recordsin riveistä mukana ovat mm. Elastinen, Illi, Iso H ja Timo Pieni Huijaus. Heidän lisäkseen albumilla kuullaan useita laulajavieraita, mm. Lämpöö-singleä tähdittävää Redramaa sekä suomisoulin legendaa Sami Saarta. Brädi on työstänyt albumille yhdessä Sami Saaren kanssa kappaleen ”Yksi Ja Ainoa”, jolla tehdään kunniaa Saaren vanhalle hitille ”Ainutkertainen”.
”Ollaan tehty Samin kanssa vuosien varrella useaan otteeseen yhteistyötä, ja haaveilin, että pääsen tekemään jotain uudelle albumille suomisoulin legendan kanssa. En tosin koskaan kuvitellut, että pääsisin työstämään ”Ainutkertaisen” kaltaista hittiä. Uskokaa tai älkää, Saari oli aikanaan halunnut alkuperäisversioon mukaan räppärin”, Brädi kertoo.
Brädi on pitkän linjan lahtelainen rap-artisti ja tunnettu ennen soolouraansa monivuotisesta yhteistyöstään Cheekin kanssa. Mies on tehnyt 2000-luvulla nimeä itselleen lahtelaisten hiphop-yhtyeiden 5th Elementin sekä Herrasmiesliigan kanssa.
Brädi juhlii levyjulkkareitaan 5.12 Helsingin Nosturissa Rähinä Liven yhteydessä.