Ruokaleivän ja konditorian Suomen mestaruudet jaettiin Leipomoalan SM-kilpailuissa Tampereella 27.10.2011
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa kilpailtiin torstaina 27.10.2011 ruokaleivän ja konditoriatuotteiden valmistuksen Suomen mestaruuksista. Ruokaleipäsarjan kultamitalistiksi leipoi itsensä Timo Kyllinen, Timo Kyllinen Oy, Puolanka. Hopeaa otti Joachim Wunsch, Fazer Leipomot Oy, Helsinki. Pronssmitalistiksi ylsi Pasi Ahlgren, Salon Lämminleipä Oy, Salo. Timo Kyllinen sai näin itselleen myös Vuoden Leipurin tittelin. Hän voitti ruokaleivän Suomen mestaruuden jo neljännen kerran.
Konditoriatuotteiden valmistuksen Suomen mestaruuden voitti Veli-Matti Ahvenharju, Helsingin palvelualojen oppilaitoksen Roihuvuoren koulutusyksiköstä. Hänestä tuli näin Vuoden Kondiittori. Hopeaa otti puolustava mestari Riitta Tyni, CoCo Konditoria Ay, Kotka. Pronssimitalin sai Mika Parviainen, Oy Fredr. Edv. Ekberg Ab, Helsinki.
Kilpailuaika oli loppukilpailussa neljä tuntia. Sinä aikana kilpailijat valmistivat yhden oman harjoitellun tuotteen itse tuomistaan raaka-aineista sekä lisäksi pakollisen tuotteen. Pakollinen tuote ilmoitettiin finalisteille viikkoa ennen finaalia. Tällä kerralla se oli ruokaleipäsarjassa tuliaisleipä ja konditoriasarjassa 30 hengen juhlakakku. Kummankin tuotteen aiheena oli Tampere.
Kilpailun tuomareina toimivat yhteistyökumppaneiden palveluksessa olevat leipomoalan käytännön tehtävät hallitsevat ammattilaiset. He arvioivat tuotteiden maun, ulkonäön ja rakenteen, kilpailijoiden työskentelytaidon ja siisteyden sekä reseptit ja valmistusohjeet. Ammattituomareiden lisäksi tuomareina oli myös yhteistyökumppaneiden edustajia, jotka arvostelivat vain tuotteiden maun sekä ulkonäön ja rakenteen.
Kilpailut järjestettiin Elintarviketeollisuus 2011 -messutapahtuman yhteydessä. Leipomoalan Suomen mestaruuskilpailujen järjestäjänä toimii Suomen Leipuriliitto ry yhteistyökumppaneineen.
Nämä yhteistyökumppanit ovat Valio Oy, Condite Oy, Finnbakels Oy, Helsingin Mylly Oy, Kauppamyllyjen Yhdistys ry: Fazer Mylly, Helsingin Mylly Oy, Kinnusen Mylly Oy, Ravintoraisio Oy ja Myllyn Paras Oy; Leipurin Oy, Mauste-Sallinen Oy, Ravintoraisio Oy, Suomen Sokeri Oy, Suomen Hiiva Oy ja Oy Roberts Ab. Konetoimittajat ovat Cortex Oy, Leipurin Oy, Linkosuon Leipomo Oy ja Pirkanmaan ammattiopisto
Leipomoalan Suomen mestaruuksista kilpaillaan kaikkiaan kolmessa sarjassa. Perjantaina 28.10.2011 kamppaillaan vielä kahvileivän valmistuksen Suomen mestaruudesta. Myös tämän sarjan voittajasta tulee Vuoden Leipuri.
Leipomoalan Suomen mestaruudet jaettiin Elintarviketeollisuus-messujen yhteydessä myös vuosina 2005 ja 2008. Kaiken kaikkiaan leipomoalan SM-titteleitä on tavoiteltu vuodesta 1978 lähtien.

Ruokaleipäsarjan kolme parasta: keskellä voittaja Timo Kyllinen, vasemmalla hopealle tullut Joachim Wunsch ja oikealla pronssimitalisti Pasi Ahlgren