Kirkkonummella sijaitseva ylellinen spa-hotelli Långvik jakoi naistenpäivänä virallisella Instagram-tilillään postauksen, josta nousi nopeasti suuri somekohu.

Långvikin toimitusjohtaja Inka Uusitalo-Raoult halusi nyt jo poistetussa postauksessaan nostaa esiin miehiä, jotka omalla käytöksellään edistävät sukupuolten välistä tasa-arvoa. Viesti ei kuitenkaan iskenyt somekansaan aivan toivotulla tavalla.

– Naistenpäivänä, hyvinvointivaltiossa, ajattelen miehiä, luki kohua herättäneessä postauksessa.

– Miehiä, jotka saavat työstään samaa palkkaa kuin naiset. Miehiä, jotka pitävät vanhempainlomaa. Miehiä, jotka vuoroviikoin kasvattavat lapsiaan. Kannustavat tytärtään koodaamaan, eivät hörähdä poikansa pipovirkkauksille. Kuskaavat futistreeniin ja pianotunnille – miten vaan. Miehiä, jotka matkustavat vaimon työn perässä. Miehiä, joiden esihenkilö on nuorempi nainen. Jotka vinkkaavat naiskollegalle avointa virkaa. Miehiä, jotka eivät kuulu hyvä-veli-kerhoon. Joille diversiteetti tarkoittaa syvällisempää kuin kiintiö. Miehiä, jotka johtoryhmässä saunovat uikkareissa. Miehiä, joita #metoo ahdistaa, koska heitä hävettää miten sellaisia mulkeroita yhä vaan on. Miehiä, joiden hallituksessa puhetta johtaa nainen. Miehiä, jotka tietävät mitä jääkaapista puuttuu ja mikä on Wilma. Miehiä, joita tasa-arvo ei kastroi vaan antaa heille(kin) siivet. Näitä miehiä tasa-arvoisessa Suomessa jo on paljon, julkaisussa kirjoitettiin.

Pian julkaisun alle ilmestyi runsaasti närkästyneitä kommentteja ihmisiltä, jotka ihmettelivät, miksi hotelli keskittyy naistenpäivänä tuomaan esille miesten onnistumisia ja saavutuksia.

– Tänään on kansainvälinen YK:n julistama naistenpäivä. Ja te Långvikissä haluatte juuri tänään puhua hyväosaisista suomalaismiehistä. Miehistä, jotka joutuvat istumaan hallituksissa, joissa puhetta johtaa nainen. Tämä postauksenne ei todellakaan nyt onnistunut, eräs kritisoi.

– Onko tämä huono vitsi? toinen hämmästeli.

Myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen kävi jättämässä oman kommenttinsa aiheeseen liittyen.

– Miestenpäivää vietetään 19.11. Ehkä silloin muistatte naisia ja juhlistatte tasa-arvoa, Pekonen totesi.

Myöhemmin Långvikin toimitusjohtaja Inka Uusitalo-Raoult kävi muokkaamassa postaustaan ja lisäsi julkaisuun oman näkemyksensä asiasta. Lopulta hän kuitenkin poisti postauksen kokonaan.

– Huomaan, että postaukseni kaipaa avaamista. Olen pahoillani sen aiheuttamasta myrskystä – toisaalta kiitollinen, että saadaan keskustelua, Uusitalo-Raoult kirjoitti.

– Halusin postauksella tuoda esille sitä näkökulmaa, että naisten tasa-arvon edistäminen edellyttää feminismiä myös miehiltä. Siinä on Suomessa jo paljon onnistumisia moniin muihin maihin verrattuna, ja silti paljon on vielä tehtävä. Naistenpäivänä haluaisin antaa ruusun näille onnistumisille ja toivottaa kaikille hyvää Naistenpäivää.

Samana päivänä Långvik julkaisi vielä uuden postauksen, jossa hotelli toivottaa seuraajilleen hyvää naistenpäivää ja iloitsee tasa-arvon edistyksellisestä toteutumisesta pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa.

Näet julkaisun alta tai täällä.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Iida Ketola lyttää YouTubessa sekoilleen Archien anteeksipyynnön: ”Ei ota mitään vastuuta omasta käytöksestään”

Archie Cruz vastaa sekavasta Youtube-videostaan syntyneeseen kohuun – ”Vanha ystäväni kuningas alkoholi otti vallan”

Nanna Karalahdelta avoin tilitys ulkonäköpaineista: ”Treenasin, jotta näyttäisin joltakin”