Näillä lauseilla selätät parisuhteesi kommunikointiongelmat

Jatkuvat riidat ovat suosittu aihe, kun puhutaan parisuhteiden ongelmista. Selkeissä ongelmatilanteissa on helppo ymmärtää, miksi parit ajautuvat erilleen. Riitelevillä pareilla on kuitenkin puolellaan se etu, että he puhuvat. Parisuhdeterapeutti Lisa Brookes Kiftin mukaan riitelyn välttely merkitsee kommunikoinnin puutetta.
Jotkut parit tekevät kaikkensa välttääkseen konflikteja ja säilyttääkseen rauhan. Kumppanit vakuuttavat itselleen, että heitä vaivaavat asiat eivät ole riidan arvoisia. Joillekin tämä tapa saattaa toimia. Riskinä kuitenkin on, että pariskunta ajautuu erilleen tai maton alle lakaistut ongelmat räjähtävät käsiin.
Jos sinun on vaikea kommunikoida kumppanisi kanssa, tässä on muutamia vinkkejä, joilla voit avata keskustelun.

 • Voimmeko tehdä tilannepäivityksen? Tiedän, että olen ollut hiljainen ja sulkeutunut. En ole edes varma, voinko selittää sitä, mutta haluaisin yrittää, jos olet valmis kuuntelemaan.
 • Hei, emme ole juuri jutelleet viime aikoina. Minusta on tuntunut pahalta, mutta en ole tiennyt, miten tuoda se esille.
 • En ole varma, mitä välillämme on meneillään, mutta emme ole puhuneet kunnolla pitkään aikaan. Onko sinulla aikaa jutella tänään?
 • Ikävöin sinua. Emme enää juttele enkä tiedä miksi. En ole kysynyt, sillä pelkään, että sanot sen olevan minun vikani. Mutta minulla on ikävä sinua.
Pari lakkaa usein puhumasta, sillä molemmat pelkäävät, mihin keskustelu saattaa johtaa. Pari voi pelätä, että esiin tulevat ongelmat eivät olekaan ratkaistavissa tai kumppanin antamat vastaukset ovat liian vaikeita sulattaa.
Hiljaisuus parisuhteessa johtuu usein juuri peloista. Paras tapa selättää pelko on kertoa niistä kumppanillesi. Voit aloittaa keskustelun näilläkin yksinkertaisilla lauseilla:

 • Tiedän, että olen huono puhumaan, mutta hiljaisuus ei voi olla hyväksi. Pelkään, että päädymme riitelemään. En halua riidellä kanssasi, vaan haluan selvittää asiat.
 • Tiedän, että yritämme yhä uudelleen. Epäonnistumme, mutta hiljaisuus on luovuttamista enkä halua tehdä sitä. 
 • Tiedän, ettemme ole juuri jutelleet. Totuus on, että minua pelottaa, sillä haluan meidän tuntevan välillämme olevan yhteyden. 
 • En halua sinun tuntevan, että hyökkään sinua vastaan. Tiedän, että minussakin on vikaa, mutta tämän keskustelun on alettava jostain. Suhteemme on liian tärkeä, jotta lakkaisimme yrittämästä.

Kun hiljaisuus on rikottu, olet jo avannut oven yhteydelle. Seuraava askel on jatkaa asioiden selvittämistä yhdessä.
Lähde: Your Tango


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit
Lataa...