Selkäkivut ovat etenkin vanhemmalla iällä varsin yleinen vaiva ja apua niihin haetaan esimerkiksi hieronnasta, mutta tämän toimenpiteen voit kuitenkin tehdä aivan yksin.

Selkäkipujen lievittämisen tärkein työkalu on pallea, joka on tehokkain hengityslihaksiston lihas. Tavanomainen, rauhallinen hengitys kuljettaa happea vain rintakehän alueelle, kun taas voimakas palleahengitys parantaa elimistön nestekiertoa ja kudokset saavat tällöin enemmän happea.

Palleahengityksen yksi keskeisimmistä vaikutusalueista on Vagus-hermon stimulointi. Vagushermo kulkee monella elimistön alueella, kuten vatsan, ruokatorven, kaulan ja korvien seudulla ja sen toiminnan tarkoitus on rauhoittaa kehoa.

Olet saattanut tottua hengittämään niin pinnallisesti, että tehokas palleahengitys ei välttämättä onnistu alussa, mutta MeNaiset-sivuston ohjeilla se sujuu paremmin.

1. Ota makuuasento ja aseta kätesi niin, että toinen on vatsan päällä ja toinen rintakehän päällä.

2. Ajattele, että vatsasi on kuin ilmapallo, joka suurenee hengittäessäsi sisään. Yritä hengittää niin, että rintakehä ei kohoa ja sen päällä oleva käsi pysyy paikallaan.

3. Kun hengität ulos, niin vatsa laskeutuu, mutta rintakehä ja sen päällä oleva käsi pysyy paikallaan.

Kun opit palleahengityksen, niin se hellii selkälihaksiä ja välilevyjä. Jokainen hengityskerta auttaa selkää pääsemään irti jumiutuneista kohdista ja myös aineenvaihduntasi paranee.

Lähde: MeNaiset

Kuva: Pixabay