Kaikki Berliinin kävijät tietävät Brandenburgin portin, Alexanderplazin ja Berghain-yökerhon. Kaupungista voi saada enemmän irti, jos uskaltautuu pois perinteisimmiltä turistialueilta. Hotels.com esittelee seuraavassa kohteita, jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoisia, mutta joista ei mainita matkaoppaissa.

Spreepark
Entisessä DDR:ssä tämä puisto oli tunnetuimpia huvittelupaikkoja. Vuoden 2001 jälkeen, jolloin huvipuistoa pyörittänyt yhtiö meni konkurssiin, luonto on vallannut alueen luoden surrealistisen tunnelman entiseen huvipuistoon. Vierailijat voivat kävellä puistossa ja tutustua entisten vetonaulojen jäänteisiin, kuten dinosaurusniittyyn, ja rentoutua kesäisin niin kutsutulla nuorten saarella.
Mukava hotelli puiston lähellä on esimerkiksi Pentahotel Berlin-Koepenick, joka tarjoaa neljän tähden majoitusta hintaan 79 €/yö.
Schwarzlicht Minigolf
Scwarzlicht Minigolfin maine on levinnyt puskaradion kautta nopeasti ja paikka on saavuttanut suuren suosion berliiniläisten keskuudessa. Minigolf on rakennettu sisätiloihin ja paikan erikoisuus ovat UV-valot ja omintakeinen design. Golfpallot ja rakenteet loistavat muuten pimeässä tilassa luoden erityisen tunnelman. Minigolf on rakennettu entiselle Görlitzerin asemalle, joka ennen yhdisti Itä- ja Länsi-Berliinin.
Passelin majapaikan minigolfin läheltä tarjoaa esimerkiksi Hotel Prens Berlin, josta huoneen saa alkaen 54 €/yö.
Bookcrossing
Tämä muualla maailmaa suosiota saavuttanut tempaus on juurtunut myös Berliiniin. Niin kutsutussa kirjametsässä Prenzlauer Bergin kaupunginosassa viisi puuta palvelevat varsin omaperäistä tarkoitusta ja ne toimivat luonnonvaraisina kirjahyllyinä. Kaikki kirjat ovat täysin vapaasti otettavissa ja luettavissa. Ainoa ehto on, että lainatun kirjan tilalle pitää tuoda uusi kirja, jonka joku muu voi edelleen ottaa itselleen.
Jos haluaa päästä nopeasti lukemaan, hyvä hotelli kirjametsän lähellä on esimerkiksi Melarose Feng Shui Hotel, jossa huone maksaa 49 €/yö.
”Gutes Wedding, Schlechtes Wedding”
Gutes Wedding, Schlechtes Wedding on maailman ensimmäinen jatkuva, TV-sarjan kaltainen näytelmä, jota esitetään teatterissa. Sarja avaa mainion ikkunan todelliseen elämään Berliinissä. Vuodesta 2004 asti pyörineessä sarjassa tulee uusi jakso joka kolmas viikko. Joka jakson alussa näytetään lyhyesti sarjan aiempia tapahtumia, joten katsoja pääsee nopeasti kärryille, vaikka ei olisikaan aikaisemmin nähnyt yhtään jaksoa. Jaksot esitetään Berliinin Prime Time Theaterissa, joka sijaitsee osoitteessa Müllerstrasse 163.
Teatterin lähellä sijaitsee esimerkiksi JGH Berlin –hotelli, josta kahden tähden tasoisen huoneen saa alkaen 32 €/yö.
Tajik tea room
Jos Berliinin historia ja politiikka aiheuttavat ähkyn ja keskustassa pyöriessä alkaa kaivata hetkellistä hengähdystaukoa, Tajik tea room tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Tämä tadjikistanilainen teehuone oli lahja Neuvostoliitolta ja se tuo esille Berliinille tyypillisen yhdistelmän itää ja itämaita. Teehuoneessa on tarjolla laaja valikoima erilaisia, laadukkaita teelaatuja, joita kelpaa maistella Tuhannen ja yhden yön tarinoiden kaltaisessa miljöössä.
Berliinin keskustassa hotelleissa riittää valinnanvaraa. Yksi varteenotettava vaihtoehto on Arcotel John F, jossa majoittuu 77 €/yö.
Kvartira No. 62
Saksalaiset poliisisarjat ovat tuttuja myös Suomen televisiosta. Saksassa suosituin sarja on Tatort-niminen poliisisarja, jota seuraa joka sunnuntai arviolta 8.5 miljoonaa saksalaista. Jos haluaa tutustua sarjaan ja ymmärtää sen suurta suosiota, kannattaa suunnata Kvartira No. 62 -baariin, jossa näytetään sarjaa aina sunnuntai-iltaisin. Venäläishenkinen baari on myös vierailun arvoinen itsessään.
Hyvällä sijainnilla, lähellä Kvartira No. 62:a ja muita nähtävyyksiä on Euroopan ensimmäinen musiikkihotelli Nhow, joka avattiin vuonna 2010. Hotelli edustaa mielenkiintoista arkkitehtuuria sekä sisältä että ulkoa. Jokainen huone on yksilöllisesti sisustettu ja varustettu erinomaisilla musiikkilaitteistoilla. Hotelli ei trendikkyydestään huolimatta ole liian kallis ja huoneen saa halvimmillaan 94 €/yö.