Global Newsin haastattelussa Dr. William Davis kertoi huomanneensa dramaattisia muutoksia potilaissaan, kun he jättivät vehnän pois lautaseltaan.
– He tulivat vastaanotolleni kolme kuukautta myöhemmin 15 kiloa kevyempinä. Vyötäröltä oli saattanut kadota lähes kymmenen senttiä, Davis kuvailee.
Tohtorin mukaan nykyisin syömämme vehnä ei ole enää samanlaista kuin 40 vuotta sitten. Geenimanipuloitu ja teollisesti prosessoitu vehnä on kuin uusi superhiilihydraatti, joka kaiken nostaa veren sokeriarvot hetkessä pilviin. Tohtori alkoi kiinnittää asiaan huomiota, kun yhä useammalla hänen potilaistaan alkoi esiintyä diabetesta.
– Monet ihmiset eivät tiedä sitä, että kaksi viipaletta täysjyvävehnäleipää nostaa veren sokeripitoisuutta enemmän kuin kuusi teelusikallista sokeria.
Davisin mukaan vehnän karsimisella on ollut ällistyttäviä terveysvaikutuksia myös muutoin kuin painonpudotuksen suhteen: murisevat pöhövatsat ovat rauhoittuneet, migreenikohtaukset lakanneet, nivelkivut hellittäneet ja joidenkin kohdalla myös astma on helpottanut.
Davisin mukaan vehnän karsiminen hillitsee myös ruokahalua, ja pian entinen syöpöttelijä ei edes kaipaa keksejä tai pizzaa.
– Jotkut potilaistani sanoivat, että he tunsivat vehnättömän kuurin jälkeen olevansa kuin 20 vuotta nuorempia. Oireet palaavat kuitenkin välittömästi, jos palasi vehnää sisältävään ruokavalioon.
Lähde: IL