Islantilainen sarjakuva-artisti Hugleikur Dagsson sai taannoin Facebookilta 24 tunnin bannit, koska hän oli vaihtanut profiilikuvakseen punaisen neliön, jonka sisään oli piirretty kaksi alastonta ns. tikku-ukkoa. Piirros oli Dagssonin versio viime aikoina Facebookissa yleistyneestä yhtäläisyysmerkillä varustetusta punaisesta neliöstä, jonka tarkoituksena on osoittaa tukea homoavioliittojen sallimiseksi USA:ssa. Ilmeisesti Facebookin ylläpidossa oltiin kuitenkin sitä mieltä, että alastomat tikku-ukot ovat liian rohkeaa materiaalia julkaistavaksi sosiaalisessa mediassa, joten Hugleikurille mätkäistiin kuvan käytöstä 24 tunnin mittainen Facebookin käyttökielto.
Hugleikur Dagsson tunnetaan yksinkertaisin tikkuppiirroksin toteutetuista, yleensä yksiruutuisista sarjakuvistaan, joiden aiheet saattavat lukijoiden huumorintajun koetukselle. Dagssonin sarjakuvissa juuri mikään ei ole pyhää, ja niiden mustaa huumoria viljelevästä sisällöstä voi löytää niin murhia, raiskauksia kuin muitakin raakuuksia.
Dagsson kommentoi omassa profiilissaan Facebook-bannejaan vapaasti suomennettuna ja referoituna näin:
– Sain Facebookilta bannit, koska julkaisin omat versioni ”Equality” -merkistä, joka osoittaa kannatusta samaa sukupuolta olevien avioliittojen hyväksynnälle. Halusin tehdä oman osani hyvän asian puolesta. Tyhmä minä.
– Ilmeisesti kuvissa esiintyneet, alastomat tikku-ukot genitaaleineen ovat pornograafista saastaa. Vaikka toisaalta postaan sivulleni jatkuvasti tikku-ukkoja ilman seuraamuksia. Ilmeisesti ongelma oli siinä, että kuvissa esiintyi kaksi samaa sukupuolta edustavaa tikkuhahmoa. Joku Facebookissa ei ilmeisesti pidä homoseksuaalien piirroshahmojen avioliitoista.
– Hyvä on, olen oppinut läksyni. Lopetan postaamasta Facebookiin propagandaa niinkin ällöttävästä asiasta kuin rakkaus. Taitaa olla parempi pysyä maukkaissa vitseissä, jotka sisältävät raiskauksia ja murhia.
Hugleikur Dagsson

Hugleikurin versio sensuroituina

 
 

1288551649883
Alkuperäinen yhdevertaisuusmerkki