Helsingin käräjäoikeus on keskiviikkona (30.3) hylännyt kansanedustaja Päivi Räsästä (kd) vastaan nostetut syytteet kiihottamista kansanryhmää vastaan. Syyttäjä vaati Räsäselle rangaistusta kirjoituksista ja puheista, joissa hänen katsottiin solvanneen homoseksuaaleja.

Räsänen on kiistänyt kaikki syytteet ja katsonut niiden loukkaavan uskonnon- ja sananvapauttaan. Hän kommentoi oikeuden päätöstä Pikkuparlamentissa järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

– Todella toivon, että tämä jäisi nyt tähän, Räsänen kertoi puheenvuorossaan.

Hän myös totesi seisovansa edelleen sanojensa takana.

– Aion käyttää sananvapautta samaan tyyliin kuin tähän saakka.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Räsänen julkaisi vuonna 2004 kirjoituksen ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen”, jonka tekstejä käräjäoikeus on pitänyt homoseksuaaleja loukkaavana.

Vuonna 2019 hän julkaisi Twitterissä kirjoituksen, jossa julisti, ettei Pride ole ihmisoikeustapahtuma, vaan kyse on LGBT-ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian perusta, eli lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Käräjäoikeus katsoi, ettei tviitti ylittänyt sananvapauden rajoja.

Yle Puheen Ruben Stiller -ohjelmassa Räsäsen lausumat mielipiteet ja kannanotot käräjäoikeus tulkitsi päätöksessään loukkaaviksi, mutta ne eivät olleet vihapuhetta.

Räsäsen tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

Nyt puhuu kohun keskiöön joutunut Päivi Räsänen – kertoo kantansa Aleksi Valavuorelle: ”Janne Kataja ryntäsi halaamaan”

Päivi Räsänen vastaa Tuure Boeliuksen viiltävään viestiin: ”Intersukupuolisuus on sukupuolen kehityshäiriö”