Kesäkuussa Suomessa kauppoihin tulleet Fazer Angry Birds -makeiset ovat singahtaneet suosikkimakeisiksi ja ylittäneet myyntiodotukset reilusti. Ensimmäisten viiden myyntikuukauden aikana on myyty 5 miljoonaa Angry Birds -makeispussia maailmanlaajuisesti, mikä on Fazerin kaikkien aikojen ennätys. Fazer Angry Birds -makeisia myydään tällä hetkellä jo 15 maassa sekä matkustajaliikenteessä laivoilla ja lentokentillä.
Lanseeratessamme keväällä Fazer Angry Birds -makeiset olimme varmoja, että käsissämme on menestystuote. Olemme siitä huolimatta iloisen yllättyneitä makeisten saamasta valtavasta suosiosta. Viisi miljoonaa makeispussia viiden ensimmäisen kuukauden aikana on erittäin hieno myyntisaavutus”, toteaa Pekka Rantala, Fazer Leipomot & Makeiset -liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja.
Kampanja oli todellinen menestys myös sen saaman näkyvyyden puolesta. TV-mainosfilmiä on katsottu tähän mennessä jo yli 6 miljoonaa kertaa YouTubessa ja verkon kampanjasivustot keräsivät kävijöitä runsain määrin.
Suomen lisäksi vihaiset linnut ovat kotiutuneet hyvin myös Ruotsiin, Baltian maihin, Norjaan, Tanskaan, Puolaan, Tšekin tasavaltaan, Islantiin, Ukrainaan, Kazakstaniin ja Azerbaidzhaniin. Makeissekoitus on myös löytänyt tiensä matkustajaliikenteen myyntikanaviin, Travel trade -myyntiin lentokentillä ja laivaliikenteessä. Lintujen uusimpia aluevaltauksia syksyn aikana ovat olleet Venäjä ja Singapore.
”Myynti on ollut vahvinta Suomen ja Ruotsin lisäksi Travel trade -myynnissä, jota varten suunnittelimme oman pakkauskonseptin. Kansainvälisen myynnin laajentaminen on hyvin käynnissä myös useihin muihin Euroopan maihin sekä Aasiaan kansainvälisten lentokenttien kautta. Tällä hetkellä neuvottelemme makeismyynnin aloittamisesta muun muassa Isossa-Britanniassa, Japanissa, Kiinassa ja Saksassa”, Pekka Rantala kertoo.