[jwplayer]http://youtu.be/M7FIvfx5J10[/jwplayer]
Volvo Trucksin uskaliain filmi The Epic Split on saanut ensi-iltansa YouTubessa. Katso kuinka Jean Claude Van Damme tekee maailmankuulun poikittaisspagaattinsa tasapainoitellen kahden peruuttavan Volvo FM -kuorma-auton välissä. välissä. Syksyn rohkeiden videotestien sarja saa nyt finaalinsa.
Volvo Trucksin stunteissa on aiemmin vieraillut useita poikkeuksellisia tähtiä. Muunmuassa nuorallakävelyn maailmanmestari Faith Dickey, Charlie-hamsteri ja espanjalainen härkälauma. Videoissa havainnollistetaan Volvo Trucksin uuden kuorma-automalliston teknisiä innovaatioita ainutlaatuisella tavalla. Nyt Hollywood-tähti vie stuntti-konseptin uudelle tasolle.
”Edessäsi näet täydellisyyteen työstetyn kehon. Jalkaparin joka on luotu rikkomaan fysiikan lakeja. Ajattelutavan jolla hallitaan eeppisinkin spagaatti.”
Näillä sanoilla legendaarinen toimintasankari Jean Claude Van Damme avaa The Epic Split -mainoselokuvan. Aurinko nousee aution maiseman ylle. Taivas on kuulas ja musiikki seesteinen kahden rekan kiihdyttäessä peruutusvaihteella lentotukikohdan kiitotiellä. Täydellisen rauhallisena, jalat rekkojen taustapeileillä, Van Damme lausuu vuorosanansa. Rentoutuen majesteetilliseen asentoonsa, ennenäkemättömällä tavalla.
– Verrattuna Volvo Trucksin aiempiin filmeihin, joissa on dokumentaarinen tyyli, halusimme luoda jotain runollisempaa, sanoo videon ohjannut Andreas Nilsson.
– Filmi on erittäin puhdas ja yksinkertainen – siinä ei ole liikaa informaatiota, vaan annamme stuntin kuvata mitä rekat voivat tehdä. Kuin hitaasti etenevä, huolellisesti ohjattu moderni tanssiteos, Nilsson toteaa.

The Epic Split -testin tarkoituksena on havainnollistaa Volvo Dynamic Steering –ohjausjärjestelmän vakautta ja tarkkuutta. Mainosvideo on kuvattu yhdellä otolla ilman leikkauksia. Ennen filmausta tuotantotiimi harjoitteli kolmen päivän ajan, sillä koko stuntti oli kuvattava 15 minuutin sisällä, jotta aamuaurinko oli juuri oikeansävyinen.
– Kun näin filmin kuvakäsikirjoituksen, se oli mielestäni mahtava. Myvin majesteetillinen ja voimakas, sanoo stuntin tehnyt tähti Van Damme.
– The Epic Split ei ole vain visuaalisesti vaikuttava ja jännittävä katsoa, se on myöstäydellinen kuvausuuden Volvo FM –rekan ainutlaatuisista kyvyistä. Jos rekka kykenee hallitsemaanVan Dammen sivupeileillään, kykenee se pärjäämään miltei missä tilanteissa vain, sanoo Per Nilsson, Volvo Trucksin viestintäjohtaja.