Mämmi tuo veden kaikkien kielelle tai sitten ei. Juha Mieto on ainakin aika varmasti tälläkin hetkellä herkuttelemassa tätä suomalaista perinneruokaa. Jos pidät tästä herkusta, saatat silti olla eri mieltä muiden kanssa, että minkä kera sitä pitää nauttia.

Mämmiä syödään yleensä joko kerman tai vaniljakastikkeen kanssa. Se kumpi näistä on parempi vaihtoehto, jakaa meidän mielipiteitämme, kuten se, että laitetaanko leivän päälle ensin juusto vai leikkele. Mutta mitä jos kokeilisit mämmiä täysin uusilla tavoilla.

Kun katsotaan Instagramista mämmiaiheisia kuvia, nähdään jo niistä, että mämmiä voi herkutella monilla erikoisemmillakin tavoilla, ja täysin erilaisessa olomuodossa kuin pelkästään liisterimäisessä muodossa. On olemassa esimerkiksi mämmioluita, sekä ohjeita mämmikeksien, mämmimoussen ja mämmitäytteisten kääretorttujen leivontaan.

Mämmiä löytyy myös valmiiksi maustettuna esimerkiksi vaniljalla, kahvilla, perunalla, sitruunalla ja marjoilla. Ehkäpä mämmijäätelöäkin löytyy kaupoista vielä jonain päivänä.

Mämmin sekaan voi toki lorauttaa myös chilikastiketta, ketsuppia tai muuta sellaista, joka tekee ruuasta kuin ruuasta aina herkullisempaa. Joku on kokeillut myös mämmishotteja!

Mämmi on suomalaisille tärkeä osa pääsiäisperinnettä: