Viranomaisilta ei aina puutu huumorintajua. Sen todistaa Hämeenlinnan poliisin tiedote viimeksi kuluneen vuorokauden rötöksistä:
Vuorokauden raportti tarjoaa monenlaista rikosoikeudellisesti tuhmaa tekoa tutkittavaksi.
Anastajan parrankasvusta meillä ei ole tietoa, mutta hyvin nuori mies varustautui sängen siistimiseen. Hän nappasi Turengissa kaupan hyllystä kolme sähkötoimista partakonetta.
Kavalaksi heittäytyi ex-tyttöystävä miehelle Hämeenlinnassa, sillä neitokainen kähvelsi tietokoneen ja taulutelevision miehen asunnosta.
Metallit kiinnostavat varkaita aina vaan. Kultaliikkeistä viedään enää harvoin jalometallisia valmisteita. Nyt vietiin konepajan pihasta Kaurialasta 18 kpl haponkestävästä teräksestä tehtyjä vuosilaattoja.
Menovesi on myös jatkuva anastuksen kohde. Jokaisena päivänä tankataan autoja maksamatta, niin myös nyt parikin kertaa. Samoin edelleen käydään työkoneissa ja kuorma-autoissa polttoainelypsyillä. Viimeisin Hauholla metsän siimeksessä ollut metsätyökone menetti polttoainetta.
Rautatieasemille on pesiytynyt lompakoita anastelevia kulkijoita. Näin kävi Hämeenlinnan asemalla. Muutama aikaisempikin on tutkittavana samojen junanjälkien vierestä.
Ravintoloissa lentelee aina silloin tällöin tuoppeja ja laseja. Lammilla oli tällä kertaa heittovälineenä 30 litran oluttynnyri. Känninen mies linkosi tynnyrin kohden naista, mutta onneksi tynnyri kumahti metrin ohi.
Automurtojakin tehtaillaan edelleen. Torikadulla auton ovi väännettiin auki ja rosvo kulkee nyt navigaattorin osoittamaa reittiä.
Jokapäiväistä on myös päihtyneenä ajelu. Moottoritiellä mies ajeli huumepöllyssä. Sammonojantiellä mies löytyi ratista vajaan promille kännissä. Kylätiellä mies ajeli myös noin promillen vahvuisessa tilassa.
Turengissa kaksi nuoren miehen parivaljakkoa kohtasi puolenyön aikaan. Riidan saivat aikaiseksi ja nyrkit heiluivat. Siihen kun lisätään vielä potkuja, niin poliisilaitos oli seuraava kohde voimakkaimmille ja iskuja saaneet ovat poikenneet hoitotoimenpiteissä.
Näihin kun lisää vielä pari ikkunan rikkomista, pari pientä petollista toimintaa ja yhden sanallisen uhkailun, niin kyllä poliisilla puuhaa riittää.
Lähde: Poliisin nettisivut