Valitut Palat listasi kahdeksan salaisuutta, joita lentäjät eivät kerro matkustajille. Uskallatko lukea?
1. ”Kapteenilta on normaalia käskeä matkustajia kiinnittämään turvavyönsä. Mutta jos hän käskee lentoemäntiä istumaan, kannattaa totella. Tämä tarkoittaa, että tulossa on kunnon turbulenssia.”
2. ”Sellaista ei olekaan kuin veteen laskeutuminen. Sitä kutsutaan mereen syöksymiseksi.”
3. ”Onko turvallista matkustaa lapsi sylissä? Ei, se on todella vaarallista. Jos joudumme hidastamaan rajusti tai törmäämme, on hyvin mahdollista, että menetät otteen lapsestasi ja hänestä tulee heittoase.”
4. ”Ei ole olemassa turvallisinta istumapaikkaa. Yhdessä onnettomuudessa kuolevat koneen takaosassa istuvat ja toisessa ovat mennyttä etuosan matkustajat.”
5. ”Kun nouset koneeseen seitsemältä aamulla, toivot kapteenin olevan levännyt ja valmis lähtöön. Hotellit, joissa yövymme, ovat kuitenkin usein niin huonoja, että vietän koko yön pyörien sängyssä.”
6. ”Nukkuvatko lentäjät ohjaamossa? Tietysti. Joskus ne ovat vain kymmenen minuutin torkut, mutta sitä tapahtuu.”
7. ”Emme koskaan sano, että olemme menossa kohti ukkosrintamaa, että koneessa on moottorivika tai että näkyvyys on nolla. Sanomme sen sijaan, että edessäpäin on huono sää tai että alueella on hieman sumua. Moottorista emme välttämättä sano mitään.”
8. ”Meillä ei ole niin paljon vapaa-aikaa kuin naapuri luulee emmekä tienaa niin paljon kuin sukulaiset kuvittelevat. Meillä ei myöskään ole niin paljon tyttöystäviä kuin vaimo kuvittelee. Mutta silti en voi uskoa, että minulle maksetaan tästä.”
Lähteet: Reader’s Digest, IL