Internet Movie Database -applikaatio iPhonelle

Alle kaksi vuotta sitten älypuhelimien ja tablettien käyttäjät kuluttivat enemmän aikaa internetissä – noin 64 minuuttia päivässä – kun taas applikaatioiden parissa vain 43 minuuttia.
Nyt luvut ovat kääntyneet toisin päin, ja ihmisiltä kuluu applikaatioiden parissa päivässä arvioiden 94 minuuttia, kun taas tavallisen web-selaimen kanssa 72 minuuttia. Tutkimustulokset tulivat eri lähteistä, eli tilasto ei suoranaisesti tarkoita että ihmiset tuijottaisivat puhelimiaan yli kolme tuntia päivässä. Se on varmaa, että teknologialaitteita tuijotetaan enemmän kuin koskaan ennen; kävelet kadulla, istut metrossa, bussissa tai ravintolassa, missä näet luultavasti ihmisiä jatkuvasti laitteet käsissään, niitä tehokkaasti
näpytellen.
Mikä vetää applikaatioiden puoleen? Yksi arvio on niiden helppous, esimerkiksi Facebookin ilmestyminen applikaationa on vienyt käyttäjät täysin mukaansa, eikä puhelimella enää mennä web-selaimen kanssa tsekkaamaan päivityksiä. Suurin osa päivittäin käytettävistä palveluista, esim nettipankit ja uutiskanavat ovat tehneet omat applikaationsa käyttäjien saataville. On yksinkertaisesti helpompaa painaa suoraan sivuille vievää applikaatiota kuin lähteä työläämmin näpyttämään osoitetta osoitekenttään. Applikaatiot on myös suunniteltu älypuhelimien käyttöliittymiin sopiviksi, joten niiden ohjailu toimii kosketusnäytöllä huomattavasti helpommin kuin perinteisen nettiselaimen.