Suomalainen musta sci-fi -komedia Iron Sky on kerännyt faneiltaan sijoituksina puoli miljoonaa euroa ja tekijät aloittelevat viimeistä viiden kuukauden työrypistystä ennen elokuvan julkaisua.
Suomalais-saksalais-australialaista yhteistuotantoa oleva Iron Sky -scifikomedia on saavuttanut merkittävän virstanpylvään fanirahoituksessaan. Elokuvan keräämät fanisijoitukset ovat rikkoneet 500 000 euron rajapyykin leffantekijöiden valmistautuessa viimeisten kuukausien työrupeamaan ennen elokuvan julkaisua. Iron Sky on 7,5 miljoonan euron budjetillaan kallein tähänastisista kotimaisista elokuvista. Miljoona euroa budjetista katetaan fanien avulla.
“Tämä on uskomaton suoritus, mutta tämä on vasta alkua”, totesi Iron Skyn tuottaja Tero Kaukomaa. “Meitä ei ole autettu ainoastaan rahallisesti, vaan fanit ovat avustaneet meitä elokuvan tekemisessä ja markkinoinnissa monilla tavoin. Jos laskisimme rahallisen arvon kaikelle saamallemme avulle, puhuisimme miljoonista!”
“Elokuvaprojektin viimeiset kriittiset kuukaudet käynnistyvät nyt, ja faniyhteisön tuki on tällä hetkellä tärkeämpää kuin koskaan”, luonnehti tilannetta elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola. “Tulen julkaisemaan aktiivisesti videopäivityksiä Iron Sky -projektin viimeisten kuukausien nousukiidosta, josta tulee melkoisen intensiivistä aikaa. Luvassa on unettomia öitä, leffa-alan kummallisuuksia ja raakaa elokuvanteon todellisuutta.”
Iron Skyn maailmanlaajuiseen julkaisuun on nyt 160 päivää. Timon julkaisemia Director’s Diary -videopäivityksiä ja muita Iron Sky -projektin kuulumisia voi seurata kätevimmin elokuvan Facebook-sivulla, osoitteessa http://www.facebook.com/ironsky
Iron Sky -elokuvan maailmassa natsit pakenivat kuuhun vuonna 1945, ja vuonna 2018 he palaavat Maahan. Elokuvan työryhmä julkaisee leffan lisäksi muita tuotteita, jotka laajentavat elokuvan maailmaa. Näihin kuuluvat mm. sarjakuvat sekä lautapeli.
Sarjakuva: http://www.ironsky.net/sneakpeek/issueone/
Lautapeli: http://store.ironsky.net/product/22/pre-order-iron-sky-board-game

Iron Sky on tällä hetkellä jälkituotannossa ja se julkaistaan 4.4.2012.